2020. július 29.

A brit nagykövet is csatlakozott a Tesco kezdeményezéséhez

Már közel 15 000 kg adomány gyűlt össze a Tesco rendkívüli élelmiszeradomány-gyűjtő kampányában.

Már közel 15 000 kg élelmiszert adományoztak a Tesco vásárlói az áruházlánc és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által indított rendkívüli nyári tartósélelmiszer-gyűjtő kampányban. Az augusztus végéig tartó akció célja, hogy a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került embereket segítse élelmiszer-adományokkal. A kezdeményezéshez Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete is csatlakozott, aki a Bécsi úti Tesco hipermarketben adományozott élelmiszert.

A koronavírus járvány számos családot hozott rendkívül nehéz helyzetbe. Nekik nemcsak az elmúlt hónapokban volt szükségük támogatásra, de talpra állásukban a legkisebb figyelmesség is sokat számít majd az elkövetkező időszakban. A Tesco tavasszal nagy összegű élelmiszer-adománnyal támogatta a rászorulókat: 42 millió forint értékben tartós élelmiszereket, valamint babaápolási szereket tartalmazó csomagot juttatott el a nélkülözőknek a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül.

„Mindig nagyon szívesen állok fontos és jó ügyek mellé. A járvány miatt nehéz helyzetbe került emberek megsegítése éppen egy ilyen ügy. Öröm látni azt az összefogást és segíteni akarást, ami a Tesco és az Élelmiszerbank részéről megvalósul. Mindenkit arra biztatok, hogy bevásárlása során vegyen még egy csomag tésztát, plusz egy tábla csokit vagy rakjon a kosarába 1-2 konzervet, a rászorulóknak ezek bármelyike nagy segítség lehet” – hangsúlyozta, Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete, aki július 28-án a Bécsi úti Tesco hipermarketben vásárolt be és adományozott élelmiszert a rászorulóknak.

A Médiapiac a nagykövettel készített interjúját az alábbi linken érhetik el: itt.