A reklám elsősorban gazdasági szerepet játszik a társadalomban. Ösztönzi a versenyt és az innovációt, hozzájárul a növekedéshez, informálja a fogyasztókat.

Az Egyesült Királyságban első alkalommal vállalkoztak arra, hogy számszerűsítsék a reklám gazdasági hatásait. (Ehhez hasonló kutatást Magyarországon az MRSZ megbízásából végzett a PwC, melynek gyakran idézett megállapítása szerint 10 forint reklámköltés 47 forinttal bővíti a gazdaság teljesítményét.) Az Advertising Association megbízásából a Deloitte által késztett kutatás és tanulmány szerint a szigetországban évente reklámra fordított 17,5 milliárd font (és a további 886 millió fontnyi márkázott szponzorpénz) 100 milliárd fontnyi értéket teremt a gazdaságban, elsősorban a média, a kultúra és a sport területén. A reklámpénzek például a fogyasztók által 10 milliárd fontra értékelt médiatartalom előállítását teszik lehetővé, továbbá – a kormányzati támogatás csökkenése mellett - hozzájárulnak a kulturális termékek minőségének szinten tartásához, megfizethető árak mellett, és fontos szerepet töltenek be az amatőr sportegyesületek fenntartásában is.

A részletes jelentés a lenti linkről tölthető le.

Kapcsolódó dokumentumok

Sportkavalkád a Téli Sportválasztón

18 órája

A Téli Sportágválasztón január 27. szombaton 10 és 17 óra között több mint 20 mozgásformát próbálhatnak ki az érdeklődők a Vasas Jégcentrumban, így mindenki megtalálja a neki való téli sportágat.

Óránként 6 káreset történt az ünnepek alatt

21 órája

December 24. és január 1. között közel 1400 kárt jelentettek a Generali Biztosítónál összesen közel 250 millió forint értékben, ami naponta átlagosan 155, illetve óránként 6 káresetet jelent.