2016. december 12.

A fenntartható növekedés kulcsfontosságú

A Toyota két pilot-projektet indít Európában: az egyiket Írországban, a másikat pedig Olaszországban.

A YUKÕ, a Toyota új full hybrid autómegosztó programja, amit a vállalat két európai városban tesz próbára: az Írországbeli Dublinban és olaszországi Forlìban. A YUKÕ révén az emberek anélkül próbálhatják ki a full hybrideket, hogy rögtön kellene vásárolniuk azokat.

“Kicsiben kezdünk, hogy megbizonyosodjunk üzleti elképzelésünk helyességéről, de azt tervezzük, hogy a következő években több autóval és több európai várossal bővítjük a programot” – fogalmaz Mark Adams, a vállalat fogyasztói kapcsolatokért és új mobilitási megoldásokért felelős alelnöke.

Az autómegosztó szolgáltatások ügyfelei olyan emberek, akik szeretnék elkerülni a saját autó birtoklásával járó adókat, üzemanyagszámlákat és szervizköltségeket. Ezentúl ők is élvezhetik a Toyota-hybridek vezetési élményét. A tájékozatlan autósok félelmeivel ellentétben a full hybrideket sosem kell külső áramforrásról feltölteni, így nem kell attól tartani, hogy az akkumulátor lemerülése miatt mozgásképtelenné válnak.

A YUKÕ Toyota Autóklub hivatalos megnyitóját tavaly júniusban rendezték meg Dublinban. Kezdetben 15 autó közlekedik az ír főváros három kerületében, de a tervek szerint a YUKÕ gyors növekedésnek indul majd, lefedve a város többi részét is. A program egyik előnye, hogy a Yaris, Auris és Prius modellekhez ingyenes utcai parkolóhelyek is járnak.

“Megtisztelő számunkra, hogy a Toyota éppen Dublint választotta a YUKÕ első helyszínéül, és izgatottan várjuk, hogy bebizonyosodjon elképzelésünk arról, milyen előnyöket kínál a YUKÕ egy ilyen nagyváros közlekedési problémáira. Arra törekszünk, hogy technológiánk minél több emberhez eljusson, ezért örömmel bocsátjuk a város lakóinak rendelkezésére legújabb és legmodernebb hybridjeinket” – avat be Steve Tormey, a Toyota Ireland vezérigazgatója.

A YUKÕ azonban nem csupán Dublin zsúfolt közlekedésére és mobilitási problémáira jelenthet megoldást, hanem a város levegőminőségét javítja, hiszen a full hybridek NOx-kibocsátása extrém csekély: mintegy egytizede az EURO 6 károsanyag-kibocsátási szabványban előírt értéknek.

“Örömmel üdvözöljük a Toyota YUKÕ autóklub-kezdeményezését Dublinban. A károsanyag-kibocsátás csökkentése és a városi közlekedés zsúfoltságának enyhítése rendkívül fontos számunkra, és úgy gondoljuk, hogy az autómegosztás javulást eredményezhet e területeken. Az pedig külön előny, hogy a hybrid járművek használatával a YUKÕ Autóklub tovább színesíti Dublin tömegközlekedésének kínálatát” – szólal meg a YUKÕ projekt indításával kapcsolatban Shane Ross, Írország közlekedési, idegenforgalmi és sportminisztere.

A Bolognától körülbelül 80 kilométerre fekvő Forlìban a YUKÕ célja, hogy innovatív és fenntartható mobilitási megoldással javítsa a helyi lakosok életminőségét. December 5-től hét darab Toyota Yaris Hybrid áll azok rendelkezésére, akik rendszeresen élvezni szeretnék egy full hybrid autó előnyeit.

“Hivatalunk egyik fontos célja, hogy felhívjuk a figyelmet a fenntartható mobilitás fontosságára. Arra törekszünk, hogy városunkat és környékét vonzóbbá és élhetőbbé tegyük, méghozzá olyan praktikus megoldásokkal, amelyek egyben az emberek egészségét, életminőségét és környezetét is jobbá teszik” – jelenti ki Davide Drei, Forlì polgármestere.

“A full hybrid technológiák hatékony segítséget jelentenek a nulla károsanyag-kibocsátású városi közlekedés kialakításában. Hiszünk abban, hogy ez a cél elérhető. A nemrégiben elkészült CARe in Rome című felmérés kimutatta, hogy a negyedik generációs Toyota Prius a munkahely és az otthon közti ingázás során 73 százalékban nulla károsanyag-kibocsátással közlekedett. Ha pedig kifejezetten a városi közlekedést nézzük, ez az arány elérte a 79,4 százalékot” – fűzi hozzá Andrea Carlucci, a Toyota Italia vezérigazgatója.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.