2016. július 19.

A fiatalok és a digitális egyenlőség

A Telenor Youth Forum 2016-ra Magyarországról is jelentkezhetnek a 20-28 éves pályázók július végéig.

Vajon a digitális technika modern vívmányait miként lehet a tanulás és a tudás, illetve az ismeretanyagok gyarapítására, a társadalmi korlátok ledöntésére, a digitális egyenlőségre felhasználni? Ehhez nyújt támogatást a Telenor Youth Forum 2016 elnevezésű pályázata, méghozzá olyan fiataloknak, akik korunk társadalmi, gazdasági és/vagy környezeti problémáira keresnének digitális megoldásokat. A programra kiválasztott több mint két tucat fiatal csoportokban egy éven át dolgozhat majd együtt egy probléma megoldásán. A cég északi, ázsiai és európai régiójából, köztük Magyarországról is várja azon 20-28 éves, angolul kitűnően beszélő pályázók jelentkezését, akik szívükön viselik a társadalmi, gazdasági és/vagy környezeti problémákat, felsőfokú tanulmányokat folytatnak, vagy már diplomával rendelkeznek.

„Olyan jelentkezőket várunk, akik egyszerű megoldásaikkal rámutatnak, miként dönthetők le a digitális eszközök segítségével a társadalmi korlátok. A két legjobb pályázó lehetőséget kap, hogy 24 társával együtt a Youth Forum globális találkozóján vitassák meg elképzeléseiket, valamint meghatározó vezetőkkel és szakemberekkel találkozhassanak” – mondta Jánosa Barbara, a Telenor vezető PR-tanácsadója.

A Youth Forum 2016 felhívásra július 30-ig, a https://www.telenor.com/youthforum oldalon található regisztrációs felületen egy rövid, blogposzt stílusú írással és önéletrajz feltöltésével jelentkezhetnek a vállalkozó szellemű pályakezdők. A szakmai zsűri 2016. augusztus 5-ig jelöli ki azokat, akik a második fordulóban egy videó interjún is részt vehetnek. A két nyertes nevét, akik részesei lesznek az egy éven át tartó programnak, a Telenor szeptember elején hirdeti ki. A szerencsések ezt követően programcsoportokban kereshetnek digitális megoldásokat korunk társadalmi problémáira egy éven keresztül. A munkafolyamat során kétszer össze is hozza a telekommunikációs cég a fiatal szakembereket: elsőként 2016. december 8-11. között Oslóban, a Nobel Békedíj átadásának ünnepi rendezvényeivel egyidőben találkoznak egy közös ötletbörzén, majd 2017 májusában Bangkokban folytatják a közös munkát. A program csúcspontja az eredményeiket bemutató digitális kiállítás lesz, amelyet a Nobel Békeközponttal közösen rendeznek meg 2017 őszén.

A Youth Forum 2016 zsűritagjai Görög Zita modell-műsorvezető, Fenyvesi Zoltán színész-blogger, Dunder Krisztián marketingszakértő és Jánosa Barbara.

A GVH a dr. Gődénnyel hirdető céget vizsgálja

10 órája

A vizsgálatot azért indult a Nutriversum Kft. étrend-kiegészítőket forgalmazó vállalkozással szemben, mert az feltételezhetően jogsértő módon, orvos vagy egészségügyi szakember ajánlására vonatkozó állításokat tett videóiban.