2016. július 19.

A fiatalok és a digitális egyenlőség

A Telenor Youth Forum 2016-ra Magyarországról is jelentkezhetnek a 20-28 éves pályázók július végéig.

Vajon a digitális technika modern vívmányait miként lehet a tanulás és a tudás, illetve az ismeretanyagok gyarapítására, a társadalmi korlátok ledöntésére, a digitális egyenlőségre felhasználni? Ehhez nyújt támogatást a Telenor Youth Forum 2016 elnevezésű pályázata, méghozzá olyan fiataloknak, akik korunk társadalmi, gazdasági és/vagy környezeti problémáira keresnének digitális megoldásokat. A programra kiválasztott több mint két tucat fiatal csoportokban egy éven át dolgozhat majd együtt egy probléma megoldásán. A cég északi, ázsiai és európai régiójából, köztük Magyarországról is várja azon 20-28 éves, angolul kitűnően beszélő pályázók jelentkezését, akik szívükön viselik a társadalmi, gazdasági és/vagy környezeti problémákat, felsőfokú tanulmányokat folytatnak, vagy már diplomával rendelkeznek.

„Olyan jelentkezőket várunk, akik egyszerű megoldásaikkal rámutatnak, miként dönthetők le a digitális eszközök segítségével a társadalmi korlátok. A két legjobb pályázó lehetőséget kap, hogy 24 társával együtt a Youth Forum globális találkozóján vitassák meg elképzeléseiket, valamint meghatározó vezetőkkel és szakemberekkel találkozhassanak” – mondta Jánosa Barbara, a Telenor vezető PR-tanácsadója.

A Youth Forum 2016 felhívásra július 30-ig, a https://www.telenor.com/youthforum oldalon található regisztrációs felületen egy rövid, blogposzt stílusú írással és önéletrajz feltöltésével jelentkezhetnek a vállalkozó szellemű pályakezdők. A szakmai zsűri 2016. augusztus 5-ig jelöli ki azokat, akik a második fordulóban egy videó interjún is részt vehetnek. A két nyertes nevét, akik részesei lesznek az egy éven át tartó programnak, a Telenor szeptember elején hirdeti ki. A szerencsések ezt követően programcsoportokban kereshetnek digitális megoldásokat korunk társadalmi problémáira egy éven keresztül. A munkafolyamat során kétszer össze is hozza a telekommunikációs cég a fiatal szakembereket: elsőként 2016. december 8-11. között Oslóban, a Nobel Békedíj átadásának ünnepi rendezvényeivel egyidőben találkoznak egy közös ötletbörzén, majd 2017 májusában Bangkokban folytatják a közös munkát. A program csúcspontja az eredményeiket bemutató digitális kiállítás lesz, amelyet a Nobel Békeközponttal közösen rendeznek meg 2017 őszén.

A Youth Forum 2016 zsűritagjai Görög Zita modell-műsorvezető, Fenyvesi Zoltán színész-blogger, Dunder Krisztián marketingszakértő és Jánosa Barbara.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.