2011. szeptember 19.

A fiatalokra és a döntéshozókra fókuszál a BrandFestival

Az elköteleződés (engagement) az idei fő téma, de ezen belül a youth marketing és például az augmented reality is kiemelt szerepet kap.

Az elköteleződés (engagement) az idei fő téma, de ezen belül a youth marketing és például az augmented reality is kiemelt szerepet kap.

Kiemelt figyelmet kapnak idén a fiatalok és az üzleti döntéshozók is a BrandFestivalon, melyet október 20-21-én rendeznek meg, s vezérfonalát az elköteleződés (engagement) adja. Előbbiekkel a Youth-marketing Development, utóbbiakkal a Customer Engagement in Digital Landscape szekció foglalkozik. E célcsoportok azért kaptak külön szekciót is, mert ezekkel kapcsolatban hallani a leggyakrabban, hogy speciális médiafogyasztási profillal rendelkeznek, így elérésük egyre nehezebb, viszont a bevonásuk jelentős üzleti haszonnal kecsegtet.

A Youth Marketing Development szekcióban Fazekas Ildikó, az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) főtitkárának moderálásával a Portfolio Nights, Eurobest Young Creatives és Cannes Young Lions versenyeken szerepelt és díjazott magyar reklámtehetségek fejtik ki véleményüket a fiatalok reklámkommunikációba való bevonásának kreatív és stratégiai trendjeiről.

A Customer Engagement in Digital Landscape szekcióban a hazai üzleti környezetben sikeres AR (augmented reality, kiterjesztett valóság) megoldások kerülnek bemutatásra Budaházy Szabolcs, az ARworks tulajdonosának vezetésével. A szervezők szerint az AR-megoldások azért is relevánsak az üzleti szegmens számára, mert az AB státuszú, prémium célcsoportban felülreprezentáltak az ilyen alkalmazásokat futtatni képes telefonok. Ebben a programelemben előad majd Somodi Viktória, a Ford regionális kommunikációs igazgatója, illetve Lovas Levente, a Vodafone senior tartalomfelelőse és Pantl Péter, a Marquard Media férfi divíziójának vezetője is.