2018. március 12.

A foci vébé sem szabad préda

A közelgő foci vébé reklámozásra vonatkozó szabályaira és a védjegyeire hívja fel a figyelmet az ÖRT.

Lassan hagyománnyá válik, hogy a nagy sporteseményekkel kapcsolatos reklámozási szabályokat, védjegyeket az ÖRT ismerteti, hogy a reklámszakma munkáját ezzel is segítse. Egy-egy nagy esemény ugyanis nem csak a fogyasztók, de a reklámozók figyelmét is felkelti, a szervezők – jogtulajdonosok – azonban keményen védik a saját szponzoraik és az esemény érdekeit.

A 2018-as Foci vébé reklámozásra vonatkozó szabályait a FIFA fogalmazta meg, amely kitér az elnevezésekre és a grafikai megjelenítésekre is.

"Mindenképpen fontos és hasznos megismerni a következő linkeken található anyagokat" – hívja fel a figyelmet Fazekas Ildikó főtitkár. "Az első dokumentum többek között a jogilag védett elnevezéseket sorolja fel (a hetedik oldalon), míg a második a grafikai megoldásokat foglalja össze. Ez utóbbi azért is érdekes, mert a meccsek helyszínét adó városok önálló megjelenítése sok védett elemet tartalmaz, és a jogtulajdonos FIFA kész harciasan és aktívan védeni az érdekeit" – teszi hozzá Fazekas.

A Republic a Scitec lead ügynöksége

1 napja

A Scitec márka megerősítéséhez a reklámügynökség stratégiai és branding területen szerzett kiemelt tapasztalata szolgál biztosítékul - írják.