2017. március 16.

A hirdetési csalás 16,4 milliárd dollárnyi kárt okozhat

Az Adloox 200 milliárd napi licitet és havi 10 milliárd reklámkiszolgálást vizsgált meg 12 hónapon keresztül. Ennek alapján jutottak arra a következtetésre, hogy a piac közel 20%-át teszik ki a csalások.

A The&Partnership ügynökségi holding és az m/SIX médiaügynökség által megrendelt kutatás szerint 2016-ban a csalások által okozott kár 12,4 milliárd dollár lehetett – sokkal magasabb az ANA hirdetői szövetség korábbi, 7,2 milliárd dolláros becslésénél. Az idén 80 milliárd dollárosra becsült piacon pedig már 16,4 milliárd dollárra emelkedhet ez az összeg.

„Kötelességünk egységes iparágként összefogni – a médiaügynökségeknek, az iparági testületeknek és az olyan nagy platformoknak is, mint a Google és a Facebook, valamint kormányzati segítséget kérni, ha szükséges -, hogy megvédjük saját jövőnket és ügyfeleink jövőjét” – értékelte az eredményeket Johnny Hornby, a The&Partnership alapítója. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy az ügyfeleknek is le kell szokniuk „az olcsó digitális média kábítószeréről”, és be kell ruházniuk a márkájuk védelmét segítő technológiákba. A Google és a Facebook esetében pedig elengedhetetlen, hogy végre külső tanúsítókat is beengedjenek a rendszereikbe.

(Forrás: Warc)

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.