2014. november 27.

A hirdetőknek és a felhasználóknak is kedvez a Facebook

2015. január 1-jével változnak a közösségi oldal felhasználási feltételei. A Facebook több adatot gyűjt majd, a felhasználók viszont jobban kontrollálhatják majd a reklámokat.

Az oldal aktívabban használná a felhasználó földrajzi helyzetére vonatkozó információkat (a közelben tartózkodó barátainak állapotfrissítései mellett a helyi üzletek kínálatát is felülsúlyozva jelenítené meg), valamint tervezik egy Megvásárolom (Buy) gomb bevezetését is, amely lehetővé tenné egyes termékek beszerzését anélkül, hogy el kellene hagyni a Facebook felületét.

A reklámok láthatóságának szabályozása is változik. A nem kívánt reklámtípusok listája az egyes eszközök között harmonizálva lesz, az Ad preferences alkalmazást pedig, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó kövesse, egyes reklámokat miért lát, és befolyásolhassa is ezeket, több országra is kiterjesztik, kezdetben Ausztráliára, Kanadára, Franciaországra, Németországra, Írországra és az Egyesült Királyságra.

A változásokról a Facebook 36 nyelven elérhető tájékoztatást nyújt a felhasználóinak. Aki 2015. január elseje után is belép az oldalra, automatikusan elfogadja a megváltozott szabályokat.