2019. február 11.

″A jövő fogyasztója, a jövő ügynöksége″

Az influencer marketing jelenlegi és jövőbeli irányairól, az adatvezérelt gondolkodás fontosságáról és az ügynökségek létjogosultságáról is kérdezték Balaton Anitát, a Cafe PR ügyvezetőjét.

Véletlenül tudom, hogy Ön egy érzelmes, szenvedélyes ember…

Ezt terjesztik rólam?

Ilyesmit hallottam, illetve az én benyomásom is ez. A kérdésem viszont az: ezek a tulajdonságok egy ilyen világban, ahol ugyan sok a bárány, de sok a farkas is, segítették, vagy inkább hátráltatták a munkájában, karrierjében?

Nehéz erre egyértelműen egyiket vagy a másikat állítani, ám összességében úgy gondolom harminc év munkatapasztalat után, hogy az érzelmek és a szenvedély inkább segítségemre volt. Adott számomra egy egyedi percepciót, amihez nagyon remélem, társult egy mindezt hitelesítő szakmai teljesítmény is, hiszen önmagában csak a szenvedély nem elég. Mindig is hittem abban, hogy a teljesítménynek valódinak kell lennie, így esetemben egy szerencsés kombináció jött létre. Vezetőként viszont egyértelműen igennel tudok válaszolni, mert azok a szervezetek képesek jól működni, ahol a humánumnak, az érzelmi intelligenciának helye és szerepe van.

Miközben a digitalizáció az életünk részévé vált, úgy tűnik, mintha az érzelmek eltűnnének, közben pedig amikor az emberekkel beszélgetünk, vagy a „fogyasztókkal”, mégis mintha ki lennének éhezve az érzelmekre, amik soha nem látott módon felértékelődtek. Mit gondol erről?

A digitalizáció napjainkra egy nagyon ellentmondásos helyzetet teremtett, mert miközben szinte mindenkivel kapcsolatban vagyunk, megélünk egy virtuális közösségi életet is, az ember mégis csak elmagányosodott. Ám a digitális létezés egy másik nagy kihívást is támaszt az emberekkel szemben: mennyire merik felvállalni a saját valóságukat? Mennyire mutatnak csak egy vágyott képet a saját világukról? Akár az érzelmekről, akár élethelyzetekről van szó, a közösségi médiában óriási a „vetítés”, a nagyfokú transzparencia pedig – amikor is mindenki azonnal láthatja, hogy ki hogyan él, kinek milyen javai vannak – sokak számára jelent egy vágyott világot, miközben ez egy hamis iránytű. A közösségi média nem támogatja az őszinteséget, miközben az érzelmek nem csak pozitív skálán mozognak. Nagyon erős belső értékrend, önreflexió és bátorság kell ahhoz, hogy ez, a közösségi média által sugallt gondolkodás, érzelmi állapot ne legyen mindennapjaink része s ki tudjuk mondani: ma rossz napom van, ezt most rosszul oldottam meg, hibáztam.

A teljes interjút elolvashatják a Digital Hungary oldalán.

Mennyire vagyunk hűségesek?

9 órája

Szeretjük elkötelezni magunkat, de nem csak egyfelé – derül ki a Tesco törzsvásárlói attitűdökről készült felméréséből.