2013. április 18.

A jövő magyar hightech világsikereire vadásznak

A Mobilitás és Multimédia Klaszter június 11-én ötödik alkalommal rendezi meg a Magyar Innovációs TechShow-t.

A Mobilitás és Multimédia Klaszter június 11-én ötödik alkalommal rendezi meg a Magyar Innovációs TechShow-t. A rendezvény célja a magyarországi digitális ipar legújabb, legizgalmasabb, már kézzelfogható eredményeinek felvonultatása a szakmai és laikus közönség, illetve a hazai és nemzetközi befektetők előtt.

A korábbi évek hagyományait követve az MMKlaszter 2013-ban is nyílt pályázatot hirdet Magyarország leginnovatívabb IT vállalkozásai számára. A független szakmai zsűri által legjobbnak ítélt 18 pályázó az ország egyik legrangosabb eseményén, az idén jubiláló Magyar Innovációs TechShow-n (illetve angol nevének rövidítésével a HITS-en) mutathatja be fejlesztését június 11-én Budapesten, az Akvárium Klubban.

A közép-magyarországi startup és IKT ökoszisztémát összefogó MMKlaszter által szervezett pályázatra 2013. május 13-ig lehet nevezni. Olyan vállalkozások jelentkezését várják, amelyek nemzetközi szintű infokommunikációs technológiára épülő projektjüket az elmúlt 3 éven belül fejlesztették ki. A TechShow a nemzetközi trendekhez illeszkedve többek között a 3D nyomtatásra, M2M (machine to machine) kommunikációra, az adatkezelés-adatbiztonság területére, a mobil alkalmazásfejlesztésben rejlő lehetőségekre, valamint az IT a biotechnológiában betöltött szerepére fókuszál – emiatt a pályázaton induló cégeknek is érdemes ezekre a területekre koncentrálniuk.

“Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a hazai IKT szcéna azon kevés szektor egyike, amely a makroszintű nehézségek ellenére képes volt nemzetközi sikertörténeteket is generálni. Ahhoz azonban, hogy ne egyedi sztorikról, hanem masszív tendenciáról beszélhessünk, folyamatos utánpótlásra van szükség – ennek elősegítése a TechShow elsőszámú küldetése – mondta el Málnay Barnabás, az MMKlaszter vezetője.

Az idei TechShow különlegessége, hogy az esemény egyben a Design Terminal és a FreeDee Printing Solutions által szervezett több napos 3D Printing Show szakmai nyitónapja lesz, illetve a Magyar Innovációs Szövetség éves Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyének zárórendezvényének második napjával is összekapcsolódik. Emellett a helyszín tőszomszédságában egyidőben zajlik majd a világ legrangosabb mérnök-konferenciájaként számon tartott IEEE ICC, amelynek köszönhetően számottevő nemzetközi érdeklődésre számítanak eseményükön a TechShow szervezők.

A hivatalos versenyfelhívás az MMKlaszter honlapján olvasható el, a nevezési űrlap ugyanerről az oldalról tölthető le. A tavalyi TechShow-ról itt talál bővebb információt.

 

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.