2011. február 03.

A kábeltévével kaszált Murdoch cége

A kábeltelevíziós reklámbevételek hozták a News Corporation számára a nyereség javát a legutóbbi negyedévben.

A kábeltelevíziós reklámbevételek hozták a News Corporation számára a nyereség javát a legutóbbi negyedévben.

A kábelbizniszen belül az amerikai piac járult hozzá elsősorban ahhoz, hogy a cég televíziós részlege a legutóbbi negyedévben 150 százalékkal tudta növelni profitját. A múlt év utolsó negyedére vonatkozóan egyébként 642 millió dolláros eredményről adott számot a cég, eladásainak értéke - egyetlen százalék növekedéssel a megelőző év azonos időszakához képest - elérte a 8,76 milliárd dollárt - közölte a BBC.

Ahogy a hírösszefoglalókból kitűnik: a Fox kábeles hírcsatornák voltak a fő bevétel-, és a MySpace netes vállalkozási rész a fő veszteségforrások, utóbbinál 275 millió dollárt kellett leírni, folyik a karcsúsítás.

Nem véletlen a News Corp igyekezete a televíziós szegmensben erős BSkyB teljes megszerzésére. A kábeltelevíziós üzlet új fellendítői elsősorban a sportcsatornák, miközben Murdoch filmes vállalkozása egyelőre nem hozza a várt bővülést.

A lapoknál sincs megfigyelhető kiugró pozitív fejlemény, amit a News Corp így most leginkább az iPad-ra kihozott újságapplikációval, a The Dailyvel (iDaily) akar elérni.

 

Címkék: murdoch news corp

Új módszerrel monitoringozott az ÖRT

1 napja

A gyerekeknek szóló digitális reklámok kérdése a testület fókuszában van, és ennek vizsgálatára új vizsgálati módszert vezettek be.

Véget ért a Brain Bar

1 napja

A 2020-as virtuális esemény megtartotta interaktív jellegét: a több mint 40 előadó közel 20 különböző országból csatlakozott be.