2011. február 03.

A kábeltévével kaszált Murdoch cége

A kábeltelevíziós reklámbevételek hozták a News Corporation számára a nyereség javát a legutóbbi negyedévben.

A kábeltelevíziós reklámbevételek hozták a News Corporation számára a nyereség javát a legutóbbi negyedévben.

A kábelbizniszen belül az amerikai piac járult hozzá elsősorban ahhoz, hogy a cég televíziós részlege a legutóbbi negyedévben 150 százalékkal tudta növelni profitját. A múlt év utolsó negyedére vonatkozóan egyébként 642 millió dolláros eredményről adott számot a cég, eladásainak értéke - egyetlen százalék növekedéssel a megelőző év azonos időszakához képest - elérte a 8,76 milliárd dollárt - közölte a BBC.

Ahogy a hírösszefoglalókból kitűnik: a Fox kábeles hírcsatornák voltak a fő bevétel-, és a MySpace netes vállalkozási rész a fő veszteségforrások, utóbbinál 275 millió dollárt kellett leírni, folyik a karcsúsítás.

Nem véletlen a News Corp igyekezete a televíziós szegmensben erős BSkyB teljes megszerzésére. A kábeltelevíziós üzlet új fellendítői elsősorban a sportcsatornák, miközben Murdoch filmes vállalkozása egyelőre nem hozza a várt bővülést.

A lapoknál sincs megfigyelhető kiugró pozitív fejlemény, amit a News Corp így most leginkább az iPad-ra kihozott újságapplikációval, a The Dailyvel (iDaily) akar elérni.

 

Címkék: murdoch news corp

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

13 órája

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.