2011. május 13.

A kényeztető márkákat használják a fiatalok

A Millward Brown elkészítette a 15-25 évesekre vonatkozó, penetráció alapú márkalistát is: élen az Orbit, melyet a Túró Rudi és a Milka követ.

A Millward Brown a felnőtt lakosságra vonatkozó toplista után elkészítette a 15-25 éveseket vizsgáló, penetráció alapú márkalistát is. Élen az Orbit, melyet a Túró Rudi és a Milka követ.

A 14-69 évesekre vonatkozó toplista után itt a 15-25 éves korosztályé is: a Millward Brown megnézte, hogy a fiatalok hány százaléka használta az egyes márkákat 2010-ben. Miközben a szélesebb kört lefedő összesítést az alapvető élelmiszerek és a tisztítószerek uralták, addig a fiatalok személyes használatában már a kényeztető - egy kivételével élelmiszeripari - márkák vannak jelen.

A TGI 2010-es adatain alapuló összesítés szerint a 15-25 évesek körében a rágógumi, az édességek, a chips és a kóla a legelterjedtebb. E kényeztető élelmiszereken túl csak egy telekommunikációs márka, a T-Mobile tudott beférni az első tíz közé.

A lista éllovasa az Orbit, melyet 819 ezernél is többen használnak, ez 55,3 százalékos penetcáiónak felel meg. Utána a Pöttyös Túró Rudi jön (az alapmárka) 737 ezer körüli használóval és 49,8 százalékos penetrációval. A dobogóra még a Milka került fel majd 717 ezer fővel, azaz 48,4 százalékos penetrációval. Az egészségnek nem sok tere van a listán, a Danone Könnyű és Finom azért befutott a 8. helyre.

Címkék: fmcg millward brown tgi