2011. május 13.

A kényeztető márkákat használják a fiatalok

A Millward Brown elkészítette a 15-25 évesekre vonatkozó, penetráció alapú márkalistát is: élen az Orbit, melyet a Túró Rudi és a Milka követ.

A Millward Brown a felnőtt lakosságra vonatkozó toplista után elkészítette a 15-25 éveseket vizsgáló, penetráció alapú márkalistát is. Élen az Orbit, melyet a Túró Rudi és a Milka követ.

A 14-69 évesekre vonatkozó toplista után itt a 15-25 éves korosztályé is: a Millward Brown megnézte, hogy a fiatalok hány százaléka használta az egyes márkákat 2010-ben. Miközben a szélesebb kört lefedő összesítést az alapvető élelmiszerek és a tisztítószerek uralták, addig a fiatalok személyes használatában már a kényeztető - egy kivételével élelmiszeripari - márkák vannak jelen.

A TGI 2010-es adatain alapuló összesítés szerint a 15-25 évesek körében a rágógumi, az édességek, a chips és a kóla a legelterjedtebb. E kényeztető élelmiszereken túl csak egy telekommunikációs márka, a T-Mobile tudott beférni az első tíz közé.

A lista éllovasa az Orbit, melyet 819 ezernél is többen használnak, ez 55,3 százalékos penetcáiónak felel meg. Utána a Pöttyös Túró Rudi jön (az alapmárka) 737 ezer körüli használóval és 49,8 százalékos penetrációval. A dobogóra még a Milka került fel majd 717 ezer fővel, azaz 48,4 százalékos penetrációval. Az egészségnek nem sok tere van a listán, a Danone Könnyű és Finom azért befutott a 8. helyre.

Címkék: fmcg millward brown tgi

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

19 órája

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.