2012. november 07.

A kiaknázatlan e-kereskedelmi lehetőségeket keresik

November 13-án hatodik alkalommal rendezi meg őszi konferenciáját a SzEK.org.

November 13-án hatodik alkalommal rendezi meg őszi konferenciáját a SzEK.org.

Idén ősszel E-kereskedelem 2.0.:Globál/Lokál? címmel rendezi meg a SzEK.org hagyományos őszi e-kereskedelmi konferenciáját, amelynek témája ezúttal az e-kereskedelmi piac globális- és lokális lehetőségei, a most indulók esélyei, illetve a fejlődés és növekedés lehetséges irányai lesznek. Az eseményre november 13-án, Budapesten kerül sor.

A témaválasztás mögött az áll, hogy miközben az internetes kereskedelem továbbra is a magyar gazdaság egyik legdinamikusabban fejlődő területe, az elmúlt időszakban lelassult a növekedés, a verseny pedig kiéleződött. További fejtörést okoznak a nemzetközi szereplők: belép-e a magyar piacra az Amazon, az eBay vagy a Tesco. A konferencián felteszik a kérdést: ezektől a szereplőktől tartanak-e inkább a hazai e-kereskedők vagy a kínai cégektől, mint amilyen a 360buy.com. További téma lesz, hogy milyen webshopot érdemes a most piacra lépőknek indítaniuk, hol (mely termékköröknél, szegmensekben) vannak még fejlődési lehetőségek, inkább a kis lokális piacok vagy külföld felé érdemes-e nyitni.

Az előadók között lesz többek között Dr. Oszkó Péter, Kis Gergely (GKIeNET), Dr. Bőgel György (CEU), Kaprinay Zoltán (Bónusz Brigád), Nagy Sándor (G'Roby Netshop), Weiler Péter (Brands.hu), Perger Péter (Netpincér), Csupor Erik (Allegroup.hu), Négyessy András (TopShop.hu) és Várkonyi Balázs (Extreme Digital).