2017. augusztus 23.

A korábbi egyenleg is visszajár

Az adategyeztetést elmulasztó Telenor ügyfelek akár a jövő év elejéig, 2018. február 28-ig kérhetik korábbi hívószámuk visszaállítását is.

Aki lemaradt a törvényben megszabott, júniusi végi, feltöltőkártyás regisztrációs határidőről, annak a Telenor még néhány napig lehetőséget kínál arra, hogy új szerződéskötéssel a korábbi telefonszáma mellett az egyenlegét is visszakaphassa. 2017. augusztus 31-ig az üzleteikben személyesen, valamint a www.telenor.hu oldalon található online felületen megkötött új szerződéssel a korábbi feltöltőkártyás hívószám és egyenleg is visszaállítható. Ezt követően 2018. február 28-ig biztosítják a korábbi hívószám visszaállítását.

A Telenor ügyfelei több mint 1.000.000 sikeres feltöltőkártyás adategyeztetést végeztek az előírt határidőig. Várakozásaiknak megfelelően a lekapcsolt kártyák csekély százaléka miatt jelentkeztek utólag ügyfeleik, hogy állítsák vissza a hívószámokat.

Fontos tudni, hogy a feltöltőkártyás adategyeztetésről rendelkező törvény szerint az adategyeztetést évente meg kell ismételni. Így az idén új kártyát vásárló, illetve a korábban sikeresen egyeztetett ügyfeleknek is szükséges lesz ismét az adategyeztetés.

Címkék: gazdaság telenor

Az első GDPR bírság háttere

6 órája

Tavaly nyáron indította a NAIH azt a vizsgálatot, amelynek következtében megszületett az első GDPR bírság Magyarországon.