2014. szeptember 11.

A közösségi gazdaságot népszerűsíti a Telekom

Weboldalt indítottak a témáról, melyen a sharing economy hazai szereplői mutatkoznak be.

Weboldalt indítottak a témáról, melyen a sharing economy hazai szereplői mutatkoznak be.

A Telekom szerint a sharing economy és az ezzel járó új életforma kialakulásában kulcsszerepe van a telekommunikációs hálózatoknak és az okoseszközöknek, s az erre épülő vállalkozások sikere is nagyban függ tőlük. Ezért a hazai vállalkozások népszerűsítésére egy webes (mobilra is optimalizált) platformot hozott létre. A közösségi gazdaság olyan üzleti modellt takar, amely a források, eszközök megosztására épül, lehetővé téve a felhasználóknak, ügyfeleknek, hogy akkor használjanak valamit, amikor épp szükségük van rá, mindezt anélkül, hogy meg kelljen vásárolniuk.

Bár a globális közösségi gazdaság egy új és feltörekvő piac, méretét ma már több mint 530 milliárd dollárra becsülik. Jelenleg világszerte több mint 9000 vállalat tevékenykedik a közösségi megosztás területén. A talán legszélesebb körben ismert Airbnb egy globális közösségi piactér, amely összeköti a minőségi szállásra vágyó utazókat az egyedi elhelyezést kínáló vendéglátókkal. "Csak az idén több mint 10 millió vendéget szolgáltunk ki, ezzel több mint 20 millióra növelve a 2008-as indulásunk óta elhelyezett vendégek számát. Ezzel a közösségi gazdaság egyik vezető szolgáltatójává váltunk" – közölte Christopher Cederskog, az Airbnb regionális igazgatója.

A valaha volt legerősebb a BrandFestival line-upja

16 órája

A cannes-i fesztivál több neves előadója is részt vesz az idei BrandFestivalon, többek között a Time Inc., a Viber, a SuperGroup, a Jungle Creations, a TutkovBudkov és az influencer branding szakértőjeként a Kairos Media is.