2018. május 17.

A legjobb biztosítóvá válna az UNIQA

2017 után ismét megrendezték az UNIQA Terasz VIP sajtóeseményt.

A főváros szívében található Aria Hotel tetőteraszán Kurtisz Krisztián nyitotta meg az eseményt prezentációjával. A biztosítótársaság vezérigazgatója beszédében kiemelte: noha a cég 2014-ben és 2015-ben nem volt nyereséges, az új stratégia megalkotása után, 2016 óta határozott növekedés tapasztalható. Az UNIQA kitűnő pénzügyi eredménnyel zárta 2017-et is, amely többek között a már korábban elindított strukturális változásoknak is köszönhető. A stratégia egyik legfontosabb komponensét, az újragondolt és egyszerűsített folyamatok bevezetését a társaság úgy tudja megvalósítani, hogy folyamatos díjbevétel növekedést képes produkálni. Adózás előtti eredményük meghaladta a 800 millió forintot, bruttó díjelőírásuk pedig (az élet- és nem életbiztosítási ágazatot is beleértve) több mint 64 milliárd forint volt, mely körülbelül 10 százalékos növekedést jelent 2016-hoz képest. Az idei év tervei és az üzleti prognózisok szerint ez a növekedési spirál nem áll meg, hanem még magasabb szintre repítheti a céget - tudtuk meg a lapunknak elküldött közleményből.

Kurtisz Krisztián prezentációja keretén belül levetítette a közönségnek az UNIQA új lakásbiztosítását bemutató videóját is, amely a jelentősen egyszerűsödő ügyintézést és az ezzel járó pozitív ügyfélélményt helyezi fókuszba: a digitális szerződéskötéstől kezdve az online kárinformáció és kárbejelentésig számtalan újítás történt. Az új termék egyik sarokpontja az ún. kárrendezési garancia is, melynek lényege, hogy amennyiben az ügyfél a biztosító honlapján intézte a kárbejelentést, úgy az UNIQA Biztosító a kárösszegen felül 15 000 orint extra "kártérítést" fizet, amennyiben a kárrendezés 3 munkanapon belül nem teljesül.

Thomas Dockal, az UNIQA pénzügyi és risk management területért felelős igazgatósági tagja a pénzügyi növekedés konkrét számait ismertette. A vállalat 2016-ról 2017-re közel megnégyszerezte az adózás előtti eredményt, a stabil gazdasági növekedés pedig lehetővé teszi, hogy 2018-ban az egymilliárd forintos határt jelentősen átléphesse az UNIQA.

Juhos András, a személybiztosításokért felelős igazgatósági tag arról beszélt, hogy a biztosítási szektort érintő jogalkotói folyamatokban pozitív elmozdulásokat tapasztal, s ő maga a jogszabályozási keretrendszerre, mint lehetőségre tekint. Kiemelte azt is, hogy az emberek ma már ugyan sok mindenre kötnek biztosítást (olyan vagyontárgyakra, mint például autó, nyaralás, lakás), de sokan a lényeg mellett mennek el, hogy ők maguk legyenek biztonságban. Juhos András nagy eredménynek értékelte azt is, hogy az új EU-s szabályozásoknak elsők között felelt meg az UNIQA Biztosító.

Polányi Zoltán, az UNIQA értékesítésért és marketingért felelős igazgatósági tagja büszkén mutatta be a cég értékesítéssel kapcsolatos eredményeit. 2017-ben a teljes sales növekedés 10 százalékra rúgott, melynek motorja a corporate/bank sales (30%) volt. Szorosan mögötte az uniqa.hu oldalon keresztül történő értékesítések (20%), utána az alkuszi értékesítés (10%), valamint a cég függő ügynöki hálózata (5%) következik.

Wolf-Christoph Gerlach operatív működésért felelős igazgatósági tagja azt emelte ki, hogy az UNIQA egyedülálló módon 2017-ben 100 ezernél is több ügyfelet kérdezett meg az ügyintézéssel kapcsolatos véleményéről. Több mint 80 ezer visszajelzés alapján (ami a biztosítási iparágban abszolút egyedülálló) az 1-5-ig terjedő értékelési skála szerint 4,4-es átlagot könyvelhettek el, ami egyértelmű siker. A 2018-as évre ezt a mutatót 4,7-re szeretné feltornázni a biztosító. Az ügyintézés kiemelt fontosságú a társaság számára, ezért a chatbot szolgáltatással havonta 2000-nél is több ügyfélnek nyújtanak azonnali segítséget, valamint az e-mailes megkeresésekre is legkésőbb 24 órán belül válaszolnak.

A Szellő István moderálásával tartott kerekasztal beszélgetésen a menedzsment képviselői egyetértettek abban, hogy a két éve elkezdett stratégia működik, s jó alapokat teremt a további fejlődéshez. Az UNIQA 2018-as célja változatlan: a leginkább innovatív és a legjobb szolgáltatásokat nyújtó biztosítóvá válni, amely a piacon is egyre meghatározóbb szereplő.

Címkék: média gazdaság uniqa