2017. május 04.

A legtöbbet a toyotások spórolhatnak

A Toyota 5 modellje is szerepel amerikai YourMechanic tanulmányában, amely a TOP10 legolcsóbb fenntartású autót veszi sorra.

Az amerikai YourMechanic legolcsóbban fenntartható autókat sorra vevő tanulmányában a hibrid technológia szinonimájaként ismert Toyota modell, a Prius végzett az első helyen. A tanulmányban a TOP10-ben ezen felül további négy, azaz összesen öt Toyota modell szerepel.

A tanulmány szerint az első 120.000 km során egy Priusra fordított teljes fenntartási költség átlagosan 812.000 Ft körül alakul, a Yaris és a Corolla esetében ez átlagosan 1.131.000 Ft. A listán szereplő, abszolút legdrágábban fenntartható modellre 120.000 km alatt átlagosan 3.422.000 Ft-ot kell tulajdonosának elköltenie, azaz gyakorlatilag több, mint négyszer annyit, mint egy Toyota Priusra.

Egy hibrid autóban ötször kevesebb alkatrész van mint egy dízelben, és hiányoznak belőle a gyakran költséges javítási számlákat eredményező alkatrészek.

Címkék: gazdaság toyota

„Széndobálókat” keres a Heineken

10 órája

Fenntarthatósági témákra érzékeny egyetemistáktól, főiskolásoktól vár ötleteket ökológiai lábnyomának további csökkentésére a társaság.