2010. július 12.

A magyarok negyede

Majdnem minden negyedik honfitársunk nézte a tegnapi vébédöntőt; összesen 2,246 millióan látták a találkozót az MTV közlése szerint.

Majdnem minden negyedik honfitársunk nézte a tegnapi vébédöntőt; összesen 2,246 millióan látták a találkozót az MTV közlése szerint.

Ez az eredmény azt jelenti, hogy minden második magyar tévénéző (pontosabban: 51,3 százalék) a meccset választotta odahaza. A nyilvános helyeken szurkolókról ugyanis csak a jövő hétre készül el a kutatás. Kiemelkedően magas volt a műsor közönségaránya a férfiak körében, átlagosan 59,4 százalék, de a világ egyik legnagyobb televíziós, illetve sporteseménye a tévéző nők figyelmét is lekötötte, 44 százalékuk csatlakozott a szurkolók táborához. Összesen 4 millió 78 ezren kapcsolódtak be hosszabb-rövidebb időre a döntő közvetítésébe és a stúdióműsorba.

Érdekességként említik, hogy az idei világbajnokságon a döntőbe jutásért vívott elődöntők több nézőt szögeztek a képernyő elé, mint a bronzmérkőzés, amelyet 1 millió 558 ezer otthon tévéző magyar követett végig.

Mint arról portálunk korábban beszámolt: a FIFA becslései szerint világszerte mintegy 700 millióan követték figyelemmel a holland-spanyol viadalt.

A Lidl 210 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását

1 napja

A már bejelentett intézkedések mellett csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával.