2010. július 12.

A magyarok negyede

Majdnem minden negyedik honfitársunk nézte a tegnapi vébédöntőt; összesen 2,246 millióan látták a találkozót az MTV közlése szerint.

Majdnem minden negyedik honfitársunk nézte a tegnapi vébédöntőt; összesen 2,246 millióan látták a találkozót az MTV közlése szerint.

Ez az eredmény azt jelenti, hogy minden második magyar tévénéző (pontosabban: 51,3 százalék) a meccset választotta odahaza. A nyilvános helyeken szurkolókról ugyanis csak a jövő hétre készül el a kutatás. Kiemelkedően magas volt a műsor közönségaránya a férfiak körében, átlagosan 59,4 százalék, de a világ egyik legnagyobb televíziós, illetve sporteseménye a tévéző nők figyelmét is lekötötte, 44 százalékuk csatlakozott a szurkolók táborához. Összesen 4 millió 78 ezren kapcsolódtak be hosszabb-rövidebb időre a döntő közvetítésébe és a stúdióműsorba.

Érdekességként említik, hogy az idei világbajnokságon a döntőbe jutásért vívott elődöntők több nézőt szögeztek a képernyő elé, mint a bronzmérkőzés, amelyet 1 millió 558 ezer otthon tévéző magyar követett végig.

Mint arról portálunk korábban beszámolt: a FIFA becslései szerint világszerte mintegy 700 millióan követték figyelemmel a holland-spanyol viadalt.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.