A japán gyártó amerikai leányvállalata az országos és a helyi média szereplőit, valamint saját márkakereskedőit is bevonja promóciós kampányaiba.

Jeremy Tucker, a Nissan North America marketingkommunikációért és médiáért felelős alelnöke szerint a sokat költő versenytársak mellett a „minden dollár számít” stratégia jegyében fordultak az integrált megoldásokhoz.

„Okosnak kell lennünk. Az integrált média ebben segít, mert értéket ad belső céljainkhoz, növeli a hatékonyságot és a hatásosságot is” – mondja Tucker. A programjaik ötvözik a televíziót, a közösségi médiát és a mobilt; miközben a szinergiák is jelentősek: a média segít a tartalomgyártásban, de a szponzorációs költségek csökkentésében is, miközben a márka is épül, de az országos és a helyi kereskedelem szintjén is kimutathatóak az eredmények.

Az integrált gondolkodást jól példázza a főiskolai amerikaifutball-bajnokság támogatása: a Heisman Trophy kapcsán az országos televíziócsatornákon is futnak reklámok, az 1100 helyi márkakereskedés is vásárol médiát, a kampány pedig az ESPN-nel közösen üzemeltetett szavazós-nyereményjátékos weboldallal és a trófea országos turnéja köré szervezett helyi rendezvényekkel egészül ki. A Nissan a projekt kapcsán 2,6 százalékos értékesítés-növekedésről számolt be.

Forrás: Warc: Media integration drives Nissan