2012. január 18.

A megmentő neve: e-kereskedelem

Hatalmas szerep juthat az e-kereskedelemnek abban, hogy Európa ismét növekedési pályára állhasson – vélik uniós döntéshozók.

Hatalmas szerep juthat az e-kereskedelemnek abban, hogy Európa ismét növekedési pályára állhasson – vélik uniós döntéshozók.

Az Európai Bizottság (EB) napokban közzétett terve szerint ehhez 2015-re meg kellene duplázni az online vásárlásokra és szolgáltatásokra fordított összegeket. A mostani érték 3,4 százalék, míg az internetgazdaság részesedése alig 3 százalékos a tagállamok összesített GDP-jén belül. (A legfejlettebb ipari államok némelyikében a kereskedelem ötöde már internetes alapú.)

Az EB ezért olyan javaslatcsomagot dolgoz ki, amelynek része a kártyás, internetes és mobil fizetések piacának fejlesztése, ezen belül a közös szabványok támogatása és a belépési korlátok lebontása. Ide sorolják a határon átnyúló csomagküldés szabályainak sztenderdizálását is.

Új módszerrel monitoringozott az ÖRT

2 órája

A gyerekeknek szóló digitális reklámok kérdése a testület fókuszában van, és ennek vizsgálatára új vizsgálati módszert vezettek be.

Véget ért a Brain Bar

6 órája

A 2020-as virtuális esemény megtartotta interaktív jellegét: a több mint 40 előadó közel 20 különböző országból csatlakozott be.