Az AOL több mint 400 márkatulajdonost, ügynökséget és kiadót kérdezett meg az európai videós piacról szóló harmadik jelentéséhez (State of the Video Industry).

A brit, francia, holland és német szakemberek megkérdezésével készített jelentés néhány fontos megállapítása:

A mobil és a videó konvergál egymáshoz, ezzel új lehetőségeket és kihívásokat is támaszt a hirdetők felé. A vásárlói oldal több mint fele növelni tervezi a mobil videós költését, ugyanakkor a többeszközös célzás és mérés egyelőre problémákat okoz.

A programozott vásárlás elterjedt és növekedni fog. Szinte valamennyi vásárló használ programozott megoldásokat is a vdeóhirdetések vásárlására, és a teljes költés mintegy 40 százaléka ilyen módon realizálódik. Az eladói oldalon a prémium felületek mintegy háromnegyede érhető el programozott vásárlás keretében. A mérés szerepe is növekszik. A biztonság és az inventory minősége a leggyakrabban előforduló fenntartások, míg ötből két vásárló a láthatóság és a csalások mérhetőségét is kritikusnak tartja.

A videóhirdetéseket részben a televíziós költségvetésből finanszírozzák. Bár a tévés költések Európában összességében nem csökkentek, a videót is vásárló hirdetők 61 százaléka állította, hogy a tévés büdzséből csoportosítottak át a digitális videóra.

Még mindig a CTR a legfontosabb videós mérőszám, megelőzve a megjelenések számát, az elérést, a GRP-t vagy a márkaértékre gyakorolt hatást.

A teljes jelentés itt tölthető le.

Ismert sztárokkal kampányol a Samsung

3 órája

Nánási Pál készített magazinokba illő fotókat Dobó Ági, Henry Kettner, Kovács Rami, Ördög Nóra, Nagy Dani, Nessaj, és Török Ábel márkanagykövetekről.