Az Y-generáció érzékeny arra, hogyan teljesít mobil környezetben egy vállalat. Béna cégtől nem szívesen vásárolnak.

Ciki a rossz mobilalkalmazás

Az Y-generációs fogyasztók 55 százaléka kevésbé használná szívesen egy cég termékeit/szolgáltatásait, ha rosszul működő mobilalkalmazással találkozna a vállalkozás részéről, derül ki az Oracle kutatásából. 39 százalék kevésbé ajánlaná mások számára a gyenge mobilalkalmazással rendelkező vállalat termékeit/szolgáltatását, 27 százalék pedig emiatt negatív visszajelzést is adna.

A vonzó és személyre szabott felhasználói élmény az új fegyver az Y generációs ügyfelek megszerzéséért és megtartásáért vívott harcban. Azok a vállalkozások, amelyek nem tudnak kellemesebb, jól használható és megfelelő mobilélményt – és ezen keresztül több értéket – adni ügyfeleiknek, azoknak kevés esélyük van a győzelemre

– mondta Suhas Uliyar, az Oracle mobilstratégiáért felelő alelnöke.

Köszönjük, nem kérünk érdektelen reklámot

A jelentésből az is kiderül, hogy az Y-generáció tagjai elzárkóznak a kéretlen, a személyes igényeik szempontjából irreleváns értesítések elől, azonban boldogan fogadják a támogatást valamilyen értéknövelt kommunikáció formájában.

73 százalék szívesen vásárol mobilalkalmazásokon segítségével.71 százalék számlafizetéseit intézi ilyen módon, 65 százalék pedig szívesen küld visszajelzéseket mobilalkalmazásokon keresztül.

A célcsoport több mint fele (56%) nem kér mobiltelefonos értesítéseket, és ugyanennyien nem is reagálnak ezekre, annak ellenére, hogy közel 50 százalék szerint a kapott értesítések személyre szabott üzenetek voltak.

A számlák kezelése vagy a szolgáltatási problémák bejelentése mobilalkalmazáson keresztül bizalmi kapcsolatot jelent a felhasználó és a márka vagy szolgáltató között. Az értesítések esetében teljesen más a történet. A szervezeteknek olyan alkalmazás alapú szolgáltatásokat kell nyújtaniuk, amelyek megtalálják a középutat a segítőkészség és a túlzott fontoskodás között. Csak így juthatunk el a fiatalokhoz a mobilalkalmazásokon keresztül anélkül, hogy elidegenítenénk őket

– tette hozzá Suhas Uliyar.

Különbségek

Bár a trendek zöme globálisan igaz, nagyok az eltérések. Az eredmények alapján az Ázsia-Csendes-óceáni térség fiataljai a legtudatosabbak, egyben a legszigorúbbak e téren.

Eltérések mutatkozik az okostelefonokra és táblagépekre készült alkalmazások használata között is. Miközben a fiatalok sokat használják a táblagépüket, az alkalmazásokat továbbra is a mobiltelefonjaikat veszik inkább igénybe.

Tisztán látható, hogy még sok innovációnak van helye a táblagépes és phablet alkalmazások területén, így az a vállalat, amelyik ki tudja használni ezt a rést, jó pozícióba kerül egy még mindig növekvő piacon. Azonban az okostelefonos és a táblagépes alkalmazások nem fejleszthetőek egymástól függetlenül. A Y generáció tagjai közül sokan használnak több eszközt, így a vállalkozásoknak egységes, magas színvonalú alkalmazásokat kell gyártaniuk az összes ilyen eszközre egyszerre, hogy igazi értéket adhassanak a felhasználók számára

– mondta Suhas Uliyar.

A teljes kutatás elérhető az Oracle oldalán.