2016. április 06.

A natív hirdetések hajtják a mobilreklám növekedését

Öt éven belül a mobil display hirdetések kétharmada natív lesz.

Az IHS a Facebook Audience Network megbízásából készített kutatása szerint a mobil display hirdetésekre költött összeg 2020-ra eléri a 84,5 milliárd dollárt, és ennek 63,2 százaléka streamben megjelenő natív hirdetés lesz. (A Facebook Audience Network-ön – amely a Facebook mellett más alkalmazásokban is elhelyez hirdetéseket - keresztül kiszolgált reklámok között már ma is 83% a natív aránya, a partner-appok fele pedig kizárólag natív reklámokat jelenít meg.)

A natív hirdetések mellett szól a hagyományos reklámoknál magasabb (20 és 60 százalék közötti) bevonódási arány, valamint a háromszor magasabb felhasználó-megtartás is.

Az IHS szerint az appon belüli harmadik feles reklámozás is gyorsan növekszik majd, 2015 és 2020 között éves átlagban 70 százalékkal, az időszak végére pedig eléri a mobilhirdetések 10,6 százalékát, 8,9 milliárd dollárt. Ebben a kérdésben Észak-Amerika viszi a prímet (3,9 milliárd dollárral), az ázsiai-csendes-óceáni térség 3,6 milliárd, Európa pedig 1,3 milliárd dollárral járul majd hozzá.

(Forrás: Warc)

Kutatást készített az IKEA

1 napja

A magyarok 61 százaléka szerint a magáncégeknek aktív szerepet kell vállalniuk a zöld megújulás népszerűsítésében.