Új időszámítás kezdődik a női labdarúgásban, hiszen a márka az első szépségipari vállalat, amely a női foci mellé áll, és nemzetközileg elkötelezi magát a sport mellett.

A női labdarúgás nem egy új keletű dolog, hiszen az első angol női focicsapat 1895-ben jött lére. A sportág azonban már akkor is főként a férfiak sportjaként volt nyilvántartva, ami miatt Angliában az 1970-es években be is tiltották egy időre, mondván, hogy „nem hölgyeknek való” sport. Azóta hatalmasat nőtt a sportág népszerűsége a lányok és nők körében, mára közel 30 millióan játszanak rendszeresen.

Az AVON a Liverpool Női Labdarúgó Klub támogatásával, teljes mellszélességgel kiáll a női labdarúgás mellett, megadva a csapatnak és az egész sportágnak mindazt az elismerést, támogatást és egyenlő elbánást, amit az megérdemel.

„Az egész Liverpool Női Labdarúgó Klub óriási lelkesedéssel üdvözölte az AVON-t, mint a csapat első hivatalos főtámogatóját. Az AVON egy ikonikus női márka, amely meghatározó múlttal rendelkezik és a fő vállalati értékei megegyeznek a mi értékeinkkel. Örömmel nézünk az együttműködés elé és bízunk benne, hogy számtalan közös sikert könyvelhetünk majd el, amelyeknek köszönhetően még magasabb színvonalra emelhetjük a női labdarúgást” – mondta Billy Hogan, a Liverpool Labdarúgó Klub ügyvezető igazgatója és kereskedelmi vezetője.

„Az AVON a nők vállalataként, tevékenysége során arra törekszik, hogy az élet minden területén inspirálja és támogassa a nőket. Ezzel az együttműködéssel is az volt a célja angol kollégáinknak, hogy arra motiváljuk a hölgyeket világszerte, hogy valósítsák meg önmagukat, döntsék le a szociális korlátokat és sztereotípiákat, illetve szeretnénk ösztönözni a fiatal lányokat és hölgyeket, hogy azt a sportot válasszák, amely igazán közel áll a szívükhöz. Miért ne lehetne az éppen a foci?” – nyilatkozta Végh-Kósa Anita, az AVON Magyarország kommunikációs vezetője. „A Liverpool női focicsapatának szponzorálása nagy előrelépést jelent számunkra is a nők támogatásában, és izgatottan várjuk az együttműködéssel kapcsolatos fejleményeket”.