2014. október 15.

A pénz hiánya egyre jobb ötleteket szül

A Y&R Budapest reklámügynökség 6 díjával magyar rekordot állított fel a Golden Drum reklámfesztiválon.

A Y&R Budapest reklámügynökség 6 díjával magyar rekordot állított fel a Golden Drum reklámfesztiválon.

A kelet-európai, valamint német, osztrák, izraeli és orosz reklám- és kommunikációs ügynökségek munkáiból is szelektáló Golden Drum nemzetközi reklámfesztiválon a Young & Rubicam Budapest egy Grand Prix (fő)díjat, valamint 5 ezüstöt szerzett. Ez az eredmény a rendezvény 21 éves történetének legnagyobb magyar sikere; korábban egyetlen hazai ügynökségnek sem sikerült ennyi díjat besöpörnie Portorožban.

A zsűri egyik elnöke elárulta, hogy kreativitás és friss ötletek szempontjából a nemzetközi fesztivál egyik legjobb évét zárták. Ahogy a régiós gazdaságok egyre nagyobb nyomással és nehézségekkel küzdenek, a kreatív megoldások száma - a negatív folyamattal pont ellentétesen - egyre csak nő. Úgy tűnik a pénzügyi források hiánya valóban szerepet játszhat abban, hogy a szakma sokkal ötletesebb megoldásokkal álljon elő a különböző iparágakat érintő problémákra.

A díjesővel az összesített regionális verseny 6. helyét is megszerezte a budapesti csapat, amelynek segítségével a Young & Rubicam második helyezést ért el a hálózatok rangsorában.

A legnagyobb sikert a Katona József Színház számára készített Gifszínház aratta. Márkázott tartalom (Branded content) kategóriában Grand Prix-t érdemelt, valamint 3 kategóriában (Digitális, Public Relations, Média) is ezüsttel díjazták. A Gifszínház ötlete az internetes reakciógifek világából érkezett. A Katona József Színház kiváló művészei által előadott, érzelmeket bemutató rövid videók kitörő online népszerűségre tettek szert. A hazai Arany Pengén is fődíjjal jutalmazott munka most nemzetközi sikert aratott. (Az esettanulmány ide kattintva érhető el.)

A Holokauszt Emlékközpont számára készített Soha többet! kampány Kültéri (Outdoor) kategóriában szerzett ezüst dobot. A modern, mai divatos cipőkkel megtöltött citylightok aktualizálták a tragédiát, megmutatva, hogy miként néznének ki a II. világháború borzalmai, ha napjainkban történnének meg.

A Meghívó egy balesetre Média kategóriában érdemelt ezüstöt. A potenciális baleseti helyzeteket modern biztonsági technológia alkalmazásával előrejelző Opel Insignia számára készített, a Facebook események értesítő funkciójára épülő közösségimédia-kampány eredményeképpen 500%-kal többen vettek részt tesztvezetésen, mint korábban. Az Opel esettanulmány itt tekinthető meg.

Aczél László, a Y&R Budapest ügyvezetője elmondta: „Kifejezetten boldoggá tesz, hogy három ügyfél számára készített három különböző munkával nyertünk ennyi díjat. Jól esett a rengeteg támogató visszajelzés is, úgy érzem, hogy a teljesítményünk nagyon pozitív szakmai visszhangot kapott.”

Más magyar ügynökségek is könyvelhettek el sikereket a Y&R mellett: a DDB is hazavihetett egy ezüst dobot a „Szabad a csók!” kampányáért és egy arany dobot a VW-nek készített munkájáért, valamint a McCann Erickson Budapest egy ezüst dobot a Coke számára készített Jukebox automatájáért.

A láthatatlan árucikk, amit mindennap használunk

21 órája

Vannak piacok, ahol többek között áram is kapható. Persze nem a zöldségpiacokhoz hasonló helyek ezek, hanem tőzsdei felületek. De vajon hogyan alakult ki a villamos energia kereskedelme? (x)