2016. június 28.

A reklámblokkolók lassíthatják a betöltést

Az online reklámokat sokan azért tiltják, hogy gyorsabb legyen a netezés. Egy friss kutatás szerint azonban olykor a blokkolók többet lassítanak, mint a hirdetések.

A weboldalak teljesítményét mérő Catchpoint Systems 20, különböző szektorbeli vezető márka mobil oldalát tesztelte ki- és bekapcsolt reklámblokkolóval. (A teszthez Pi-Hole blokkolót használtak.) Megállapításuk szerint hét esetben – különösen a pénzügyi és turisztikai szektorban – jelentősen lassult az oldal, amikor be volt kapcsolva a hirdetések tiltása. A híroldalaknál ugyanakkor 27-49%-os gyorsulást tapasztaltak, ha tiltották a reklámokat. Viszont mivel a vizsgált kategóriák közül éppen a híroldalak szorulnak rá leginkább a reklámbevételekre, az esetükben érdemes lenne az oldalak gyorsításán és a reklám-megjelenítés ésszerűsítésén dolgozni.

(Forrás: Warc)

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.