2016. június 28.

A reklámblokkolók lassíthatják a betöltést

Az online reklámokat sokan azért tiltják, hogy gyorsabb legyen a netezés. Egy friss kutatás szerint azonban olykor a blokkolók többet lassítanak, mint a hirdetések.

A weboldalak teljesítményét mérő Catchpoint Systems 20, különböző szektorbeli vezető márka mobil oldalát tesztelte ki- és bekapcsolt reklámblokkolóval. (A teszthez Pi-Hole blokkolót használtak.) Megállapításuk szerint hét esetben – különösen a pénzügyi és turisztikai szektorban – jelentősen lassult az oldal, amikor be volt kapcsolva a hirdetések tiltása. A híroldalaknál ugyanakkor 27-49%-os gyorsulást tapasztaltak, ha tiltották a reklámokat. Viszont mivel a vizsgált kategóriák közül éppen a híroldalak szorulnak rá leginkább a reklámbevételekre, az esetükben érdemes lenne az oldalak gyorsításán és a reklám-megjelenítés ésszerűsítésén dolgozni.

(Forrás: Warc)

Szűrőprogramot támogat a Danone Magyarország

13 órája

2018-ban ismét országjáró körútra indul Magyarország átfogó egészségvédelmi programjának speciális szűrőkamionja. A legnagyobb nemzeti szűrőprogramhoz idén a Danone kiemelt stratégiai partnerként csatlakozik.

Új ízvilág a Drehertől

13 órája

A fővárosi főzde kínálatában is megjelent az első felsőerjesztésű variáns. A Pale Ale ráadásul jól illeszkedik a kommunikációs platformhoz is.