2017. március 14.

A reklámok felé mozdul az eBay

Az eBay házon belüli hirdetési csapatot állít fel és megszakítja 2010 óta fennálló kapcsolatát a Triad Retail Mediával.

Az eBay hirdetési csapatát több mint 30 reklámértékesítési szakember fogja segíteni, de több tucat reklámtechnológiai szakembert is keresnek, többek között a programmatic vagy a közönségkutatás területéről. A cél az, hogy a jövőbeli növekedés a termékeiket a weboldalon árusító gyártókkal kötött együttműködésekből szülessen. Ugyanakkor a felhasználókat az oldalról elirányító hirdetések egy részét még az idei második negyedév során megszüntetik. Harmadik felek display hirdetéseiből például csak azok maradhatnak majd meg, amelyek kiegészítő szolgáltatásokat – pl. biztosítást – kínálnak az eBay-en megvásárolható termékekhez.

Josh Wetzel senior értékesítési és marketingigazgató elmondása szerint az eBay termékoldalain szponzorált hirdetési egységek mutatnának a márkaspecifikus oldalakra. Natív, kereső-, és szponzorált termékelhelyezési megoldásokat is integrálnának, valamint követnék a felhasználók döntési útvonalát és mérnék a márkák piaci részesedését is, ezzel segítve a náluk forgalmazó márkákat.

Az eBay-nek 2016 utolsó negyedévében 313 millió dollár bevétele származott a marketingszolgáltatásokból, ez 4 százalékos csökkenést jelent a megelőző év azonos időszakához képest.

(Forrás: MediaPost)

Ezt az 5 dolgot rontják el a cégek a weben

5 órája

A vállalatok számára az online tér kiemelt fontosságú marketingeszköznek számít, hiszen a cég az interneten keresztül tudja bemutatni magát, építeni a márkáját.