A regionális kampányok esetében több piac ismerete is fontos, erről szól az egyik iparági kezdeményezés, melynek az ÖRT is része.

Immár nemcsak hazai, hanem nemzetközi ügynökségek számára is tart tréninget az Önszabályozó Reklám Testület. A regionális kampányok megfelelése érdekében ugyanis a brit tévéreklámok előzetes véleményezésére a helyi iparág által alapított Clearcast nemzetközi tréninglehetőséget dolgozott ki.

Az online elérhető prezentációkat az egyes országok önszabályozó szervezeteinek vezetői tartják. Első körben a nagy reklámgazdaságok (Franciaországtól Ausztráliáig), második körben a közép-európai országok prezentációit vették fel, így az így elérhető piacok köre most Magyarországgal is bővült – számolt be Fazekas Ildikó az egyórás angol nyelvű prezentáció felvétele után.

"Az önszabályozás tehát sokkal több, mint pusztán az esetleges panaszok elbírálása. Az információ segíti a tagjainkat abban, hogy a vészcsengőt jól állítsák be, így ez is hozzájárul ahhoz, megelőzhető legyen a fogyasztó sérelme. Ez egy tipikus win-win szituáció – a márka sem sérül, és a fogyasztó is jól jár"

– mondta a szakember.

Fazekas Ildikó

 

Közgazdász, a Széchenyi Egyetem címzetes egyetemi docense, a Budapesti Gazdasági Főiskola címzetes főiskolai docense.

 

Nézze meg Fazekas Ildikó teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.