2019. november 20.

A szegénység és az óceánokat elárasztó műanyaghulladék ellen harcol a The Plastic Bank

A The Plastic Bank alapító vezérigazgatója, David Katz is előadást tartott a BrandFestival-on.

Az idei BrandFestival kiemelt témája a környezettudatosság, ennek jegyében zajlott a nemzetközi előadókat felvonultató első napon a The Plastic Bank alapító vezérigazgatójának, David Katz-nak az előadása.

A The Plastic Bank célkitűzése nem kevesebb, minthogy megszüntesse a szegénységet, és megtisztítsa az óceánokat. Mindezt pedig egyszerre. Ugyanis az óceánokba kerülő műanyaghulladék 80 százaléka érkezik szegény országokból.

Ezekben az országokban a zacskókból, műanyagflakonokból álló szeméthegy sokszor érintetlenül áll az utcán, anélkül, hogy bárki összeszedné. A megoldás, hogy értéket adnak a szemétnek, vagyis a The Plastic Bank hulladékgyűjtő állomásainál leadott műanyagért fizetnek, méghozzá nem is akárhogyan, hanem kártyán, amelynek a segítségével a nélkülöző emberek biztonságosan jutnak hozzá a keresetükhöz.

A kezdeményezés egyre nagyobb területen hódít – akadnak hulladékgyűjtő állomások Rióban, a Fülöp-szigeteken és Haitin. Egyes térségekben akár az iskolai tandíjat is lehet műanyaghulladékban fizetni.

Az összegyűjtött anyagokat újrahasznosítják, így bárki, aki a The Plastic Bank által újrahasznosított műanyagból készült terméket vásárol, közvetve hozzájárulhat az óceánok megtisztításához, és ezzel együtt a mélyszegénységben élő családok anyagi biztonságához, hiszen, ahogy David Katz elmondta: nem csökkenteni kell a pusztítást, hanem rendbehozni, amit elrontottunk.

A Republic a Scitec lead ügynöksége

2 napja

A Scitec márka megerősítéséhez a reklámügynökség stratégiai és branding területen szerzett kiemelt tapasztalata szolgál biztosítékul - írják.