2011. június 30.

A szemkamerás kutatások terén erősít a Szinapszis

Ennek kapcsán járt nemzetközi konferencián a cég kvalitatív vezetője, ahol kiderült: a hőtérképes ábrázolások mellett új módszerek jelennek meg.

Ennek kapcsán járt nemzetközi konferencián a cég kvalitatív vezetője, ahol kiderült: a hőtérképes ábrázolások mellett új módszerek jelennek meg.
Szemüvegbe épített kamera

A trendek azt mutatják, hogy mostanra megszűnni látszik a hőtérképes ábrázolások, illetve az ezen alapuló elemzések egyeduralma a szemkamerás kutatások szegmensében - ez volt az egyik fő tanulsága az idén júniusban megrendezett EyeTraxUX2011 konferenciának.

Az eseményt a szemkamerákat és szemvezérelt eszközöket gyártó Tobii jegyezte, s fő fókuszát a felhasználói élmény, illetve a web usability kutatások ennek támogatásában betöltött szerepe adta.

A konferencián elhangzott: a klasszikus hőtérképes kutatások mellett mind inkább előtérbe kerülnek a konkrét marketinglépéseket meghatározó és támogató kreatív és szexi kutatási megoldások.

A magyar kutatócégek közül a konferencián járt a Szinapszis, melyet Bán Csilla kvalitatív igazgató képviselt. Ennek apropója az volt, hogy a cég a jövőben még inkább fóuszál a szemkamerás kutatásokra.

A Szinapszis 2010 eleje óta használ monitorba épített szemkamerát web usability kutatásokra, illetve kreatívtesztekre. A nyáron pedig beszereznek egy szemüvegbe épített mobil szemkamerát is, melyet a Tobii tavaly kezdett el forgalmazni. Ezt leginkább eladáshelyi kutatásokra, a külső helyszíneken történő vizsgálatokra kívánják alkalmazni.

Hallássérülteket tanít kódolni a Microsoft

1 órája

A programozás a legpiacképesebb tudás, amely a hátránnyal élők előtt is új távlatokat nyit. A Microsoft és a Digitális Tudásért Alapítvány kezdeményezése hallássérültek előtt tárja föl a digitális jövőt.

Kampányt indította BlockBen és a Positive Adamsky

3 órája

A BlockBen és a Positive Adamsky augusztus óta készíti elő a kis- és középvállalkozói szektort célzó, nagyszabású bevezető kampányt, ami most debütál egy Szabó Simon főszereplésével készült online videósorozattal.