A KutatóCentrum Smartphone Report 2015 nevű, a 18-59 éves internetezőkre reprezentatív friss kutatásából kiderült, hogy az ajándékozók 12 százaléka tervezi okoskészülék vásárlását.

Egyharmaduk saját magát szeretné meglepni egy új készülékkel, míg egynegyedük gyermekét ajándékozza meg. Az árkategóriát illetően vegyes a kép: „A népszerű mobiltelefonok tekintetében rendkívül vegyes a kép, a 20 ezres olcsó mobilok éppúgy keresettek, mint a 100 ezer forint feletti csúcskategóriás készülékek” - mondta Szabari László, a Depo.hu elektronikus piactér vezetője. A telefonok valószínűleg sikert aratnak majd, hiszen a válaszadók több mint fele úgy nyilatkozott, örülne, ha egy okostelefont találna idén a karácsonyfa alatt.

45 százalékuk egy táblagépnek is örülne, azonban ezek idén az okostelefonokhoz képest kevésbé népszerűek az ajándékozók körében: a magyarok mindössze 4 százaléka tervezi, hogy tablettel lepi meg valamelyik szerettét – foglalta össze az eredményeket Györke Zsuzsanna, a kutatási projekt menedzsere. Az ünnepre beszerzett táblagépek közül egyébként a legtöbb, minden negyedik, kiskorúhoz kerül majd, de itt is magas azok aránya, akik saját magukat lepik meg egy ilyen készülékkel.