2017. március 08.

A technológia felé terelne a Microsoft

Női tudósok előtt tiszteleg a vállalat nőnap alkalmából.

A Microsoft célja, hogy bátorítsa és inspirálja a jövő generációját, és csökkentse a nemek közti különbségeket a természettudományos, technológiai, műszaki és matematikai (STEM) végzettséget igénylő szakmákban. A vállalat által támogatott kutatás eredménye szerint a természettudományos diplomával rendelkezőknek mindössze egyötöde nő, mivel a fiatal lányok 15 éves koruk körül elveszítik érdeklődésüket az ilyen tantárgyak iránt.

Az OECD által létrehozott Programme for International Student Assessment (PISA) adatai szerint a fiúk sokkal jobban el tudják magukat képzelni informatikusként, természettudósként vagy mérnökként, mint a lányok, ez pedig súlyos következményekkel járhat a jövő munkaerőpiaci helyzetére nézve. Számítások szerint ugyanis 2020-ra akár 900 000 informatikus hiányozhat Európából.

„Ha arra bíztatjuk a lányokat, hogy tanuljanak tovább a természettudományok területén, közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy áthidaljuk a nemek aránya közti különbséget és megoldjuk a jövő munkaerőpiaci problémáit. A Microsoft elkötelezett célja, hogy változást érjen el nemzetközi szinten, ezért szorgalmazta egy olyan kutatás létrejöttét, amely Európa-szerte kívánta felmérni, hogy a lányok közül miért tanulnak olyan kevesen a STEM területein” – mondta Grósz Judit, a Microsoft Magyarország marketing és operatív igazgatója.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.