2017. március 08.

A technológia felé terelne a Microsoft

Női tudósok előtt tiszteleg a vállalat nőnap alkalmából.

A Microsoft célja, hogy bátorítsa és inspirálja a jövő generációját, és csökkentse a nemek közti különbségeket a természettudományos, technológiai, műszaki és matematikai (STEM) végzettséget igénylő szakmákban. A vállalat által támogatott kutatás eredménye szerint a természettudományos diplomával rendelkezőknek mindössze egyötöde nő, mivel a fiatal lányok 15 éves koruk körül elveszítik érdeklődésüket az ilyen tantárgyak iránt.

Az OECD által létrehozott Programme for International Student Assessment (PISA) adatai szerint a fiúk sokkal jobban el tudják magukat képzelni informatikusként, természettudósként vagy mérnökként, mint a lányok, ez pedig súlyos következményekkel járhat a jövő munkaerőpiaci helyzetére nézve. Számítások szerint ugyanis 2020-ra akár 900 000 informatikus hiányozhat Európából.

„Ha arra bíztatjuk a lányokat, hogy tanuljanak tovább a természettudományok területén, közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy áthidaljuk a nemek aránya közti különbséget és megoldjuk a jövő munkaerőpiaci problémáit. A Microsoft elkötelezett célja, hogy változást érjen el nemzetközi szinten, ezért szorgalmazta egy olyan kutatás létrejöttét, amely Európa-szerte kívánta felmérni, hogy a lányok közül miért tanulnak olyan kevesen a STEM területein” – mondta Grósz Judit, a Microsoft Magyarország marketing és operatív igazgatója.

Szűrőprogramot támogat a Danone Magyarország

3 órája

2018-ban ismét országjáró körútra indul Magyarország átfogó egészségvédelmi programjának speciális szűrőkamionja. A legnagyobb nemzeti szűrőprogramhoz idén a Danone kiemelt stratégiai partnerként csatlakozik.

Új ízvilág a Drehertől

3 órája

A fővárosi főzde kínálatában is megjelent az első felsőerjesztésű variáns. A Pale Ale ráadásul jól illeszkedik a kommunikációs platformhoz is.