2012. július 20.

A tudatos energiafogyasztásért kampányolnak

Hat energiaipari szolgáltató fogott össze az ügy érdekében.

Hat energiaipari szolgáltató fogott össze az ügy érdekében.

Legyen Ön is tudatos energiafogyasztó! szlogennel indított kampányt a hat nagy gáz- és villamosenergia szolgáltató az energiahatékonyság növelése érdekében, a Magyar Energia Hivatal szakmai támogatásával. Ilyenre eddig nem volt példa a szektorban, most az EDF DÉMÁSZ, a GDF SUEZ, a FŐGÁZ, az ELMŰ-ÉMÁSZ, az E.ON és a TIGÁZ fogott össze.

Az aktivitás célja, hogy hatással legyen a fogyasztói magatartásra, nőjön az energiafogyasztás terén a tudatosság. "A földgázért és villamos energiáért fizetendő díjak megállapításáért alapvetően a Magyar Energia Hivatal felel, arról azonban nem szabad megfeledkeznünk, hogy a fenti díjakon kívül a számla végösszegét legnagyobb mértékben mégiscsak az elfogyasztott mennyiség befolyásolja, ez utóbbiért pedig a fogyasztó a felelős. Azzal, ha valaki okosan – ahogy mi nevezzük – hatékonyan fogyasztja az energiát, jelentősen mérsékelni tudja a kiadásait" – mondta el Horváth Péter, a Magyar Energia Hivatal elnöke.

A 462 millió forintos költségvetésű kampány arca Erős Antónia, az RTL Klub műsorvezetője. A kommunikáció júliustól októberig tart. Július 16-án indult a közterületi kampány, július 20-án a televíziós (RTL Klub, Hír TV, MTV), a rádiós (Class FM) és az online kampány október 5-ig két ütemben valósul meg - közölték. A kampány része az összefogás weboldala és Facebook-oldala is.

Kuvaszt népszerűsítő kiadvány jelent meg

2021. január 12.

Nemzeti kincsünk a kuvasz címmel jelent meg könyv a hungarikum bizottság támogatásával; ebből az alkalomból beszélt a magyar kutyafajták népszerűsítésének támogatásáról V. Németh Zsolt.