2017. június 28.

A vállalat személyisége fogja meg a munkavállalókat

Ma már egyre fontosabb szempont a vállalat jó hírneve, melyet a márka mellett a dolgozókról való gondoskodás, valamint a társadalomért és környezetért folytatott tevékenységek is meghatároznak.

A cégek társadalmi felelősségvállalási, környezetvédelmi és HR intézkedései leginkább a vállalatok CSR jelentéseiből ismerhető meg. A K&H Csoport most megjelent fenntarthatósági jelentése közérthetően és látványosan mutatja be munkáltatói személyiségét a legfőbb támogatási területein keresztül.

Legyen szó akár pályakezdőről vagy több éves tapasztalattal rendelkező álláskeresőről, az anyagi juttatások és az előrelépési lehetőség mellett ma már döntő szempont a vállalat jó hírneve is. A jól pozícionált munkáltatói márka ezért egyre nagyobb hangsúlyt kap a cégek életében. Ezt bizonyítja a Kienbaum tanácsadó vállalat felmérése is, amely szerint az employer branding a megkérdezett HR szakemberek 83 százaléka számára közepesen vagy nagyon fontos téma. A jó hírnév, avagy a pozitív vállalati személyiség viszont nemcsak az új kollégák toborzásánál játszik nagy szerepet, a meglévők megtartását is segíti, ugyanis a szakemberek szerint egy-egy élménnyel megalapozható a munkavállalók hosszú távú elköteleződése.

„Vezető pénzintézetként felelősek vagyunk a társadalomért és környezetért, amelyben dolgozunk, élünk. Igyekszünk évről-évre fejlődni, ezért sokéves programjainkat a tavalyi évben is új elemekkel bővítettük a pénzügyi oktatás, a környezetvédelem, a vállalkozásösztönzés, illetve az egészség terén. Elindítottuk Magyarországon egyedülálló K&H: üzletet ide! vállalkozásösztönző programot, illetve új, kifejezetten a helyi közösségek bevonására irányuló elemmel bővült a 13 éves K&H gyógyvarázs is. Létrehoztuk akadálymentesítési stratégiánkat fogyatékkal élő ügyfeleink számára, és aktívan bevontuk kollégáinkat is támogatási programjainkba” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.