2011. január 20.

A vártnál jobban teljesít a Bertelsmann

Várhatóan fél milliárd eurónál több lesz a Bertelsmann csoport tavalyi eredménye, ami jobb a korábban jelzettnél.

Várhatóan fél milliárd eurónál több lesz a Bertelsmann csoport tavalyi eredménye, ami jobb a korábban jelzettnél.

Most tette közzé Európa legnagyobb német médiacsoportja új, a 2010-es üzleti évre vonatkozó előrejelzését, egyelőre még csak a három negyedévi adat ismeretében. A 2009-es év nettó eredménye egyébként a mérlegbeszámoló szerint 35 millió euró volt az előző évi 270 millióval szemben.

Hartmut Ostrowski, a világszerte több mint 100 ezer embert foglalkoztató vállalatóriás vezérigazgatója a Reuters hírügynökség jelentése szerint azt is tudatta, hogy a 2010-es üzleti év első kilenc hónapjának bruttó üzemi eredménye 357 millió euró lett, szemben a 2009-es esztendő azonos időszakára írt 246 millió eurós veszteséggel.

A tavalyi utolsó negyedév közlése szerint a “nagyon kielégítő” karácsonyi időszaknak köszönhetően igen jól alakult. Ostrowski elmondta: ismét emelkedésnek indultak a hirdetési bevételek, a médiaipar újra formába lendült, aktív és vonzó a befektetőknek.

Címkék: bertelsmann

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.