2018. június 14.

A világ tetején

A sporton keresztül való önkifejezés az életem része - mondja a Digital Hungary interjújában Neszmélyi Emil magashegyi hobbi hegymászó.

A mászással kapcsolatban azt vallom, hogy ezt a kihívást nem is annyira én találtam meg, inkább a hegy talált meg engem. Korábban találkoztam egy olyan hírrel, ami szerint északról nem csak, hogy nem jutott fel magyar mászó a Mount Everest-re, de csak ott haltak meg magyarok s minket széles körben alkalmatlannak tartanak erre a feladatra. Egy ilyen igazságtalanság kapcsán egy verseny sportolónak kinyílik a bicska a zsebében. Ám emellett már régóta kacérkodtam azzal a gondolattal is, hogy mi lehet ott fönt, milyen lehet a magaslati döntéshozatal – amiről azt olvastam, hogy szinte lehetetlen jó döntést hozni - olvasható a kihívásokkal kapcsolatos válaszában.

A ügyvédként dolgozó szakember felkészülése, illetve annak összeegyeztetése a mindennapi munkával tökéletesen sikerült, mind mondja: "Megfordítottam a szokásos sorrendet, így nem a munkához igazítottam az edzéseket, hanem az edzésekhez illesztettem hozzá minden mást."

Az, hogy milyen csúcsokat kíván legközelebb meghódítani, kiderül a teljes interjúból.