2015. november 17.

A virtuális valóság a reklámblokkolás ellen hathat?

Legalábbis a Facebook egyik vezetője szerint, aki a mobilélmény javítását tartja a legfontosabb teendőnek.

Dave Jakubowski, a Facebook technológiai vezetője szerint mobilon a banner kifejezetten idegesítő és zavaró reklámformátum, így aztán más megoldást kellene helyette találni. A WARC összefoglalója szerint egyenesen a bannereket tartja a reklámblokkolás terjedését hajtó egyik fő tényezőnek.

Úgy véli, a bannerek rontják a felhasználói élményt, ezért az egyik fő feladat annak a megtalálása, hogyan lehetne ezen javítani. A 2016-os év egyik forró témája ezért a mobilvideó és a mobilos natív hirdetés lehet. Ezektől azt várják, hogy a márkák mélyebb kapcsolatot építhetnek ki általuk a fogyasztókkal.

A videó tehát elsődleges formátummá léphet elő, és ennek természetes fejlődési irányát jelentheti a virtuális valóság (VR) technológia használata. A facebookos vezető szerint nehéz olyan formátumot vagy technológiát elképzelni, amely képes jobban bevonni a fogyasztókat. Ha pedig egy márka képes beszippantani a fogyasztót, utóbbi nyilván kevésbé lesz érdekelt a brand üzeneteinek blokkolásában, szól a gondolatmenet.