2015. június 30.

A viselkedésalapú online hirdetésekről kampányoltak

Az edukációs célú kampány az IAB Hungary és az Önszabályozó Reklám Testület együttműködésében valósult meg.

A kampány elsődleges célja az volt, hogy felhívják a fogyasztók figyelmét, arra, hogyan hozhatnak döntéseket az érdeklődésalapú reklámokkal kapcsolatban. Az európai kezdeményezés részeként megvalósult hazai kampány 3,75 millió hazai felhasználóhoz jutott el.

A digitális ipar Brüsszelben, az EU-val folytatott tárgyalásokon tett ígéretet arra, hogy aktívan részt vesz a fogyasztók tájékoztatásában az ún. OBA (viselkedésalapú digitális reklámozás) sajátosságairól. A Youronlinechoices.eu honlap már valamennyi európai nyelven elérhető, itt a felhasználók részletes információt kapnak és rendelkezhet adataik kezeléséről is.

A kampány az EDAA (European Interactive Digital Advertising Alliance), az IAB Hungary és az Önszabályozó Reklám Testület együttműködésében valósult meg. A kampányhoz a 444.hu, az Adaptive Media, az Adverticum, a CEMP SH, a CM Sales, a CTnetwork, a Gemius Hungary, a Gmedia, a Használtautó.hu, az Infinety, a Jófogás.hu, az RTL Klub, a Napi.hu, a Nosalty, az Origo Media Group és a TV2 ajánlott fel felületeket és szolgáltatásokat.

Elkészült az első nagy játszóházi médiakutatás

2 napja

A kutatásból kiderül, hogy a játszóház a fiatal családok egyik legkedveltebb helye, amely 20%-kal lekörözi az állatkertet, és 74%-kal a színházakat is, és majdnem felveszi a versenyt a tévénézéssel töltött idővel.