2013. június 06.

ACG: újabb szakmai díjak

Az ACG reklámügynökség két kampánya is első helyezést ért el az EACA idei versenyén.

Az ACG reklámügynökség két kampánya is első helyezést ért el idén az Európai Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (EACA) által alapított nemzetközi reklámszakmai versenyen (EACA CARE).

Az Európai Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (EACA) 2008-ban indította útjára a társadalmi célú kommunikáció területére fókuszáló EACA CARE díjat (EACA CARE Awards for Social Marketing Campaigns), amely területén mára Európa legrangosabb reklámszakmai elismerésévé vált. A kétfordulós szakmai megmérettetésen az idén 16 ország versenyzett, végül 5 kategóriában, összesen 26 pályaművet válogatott a döntőbe a szakmai zsűri, amelyben reklámügynökségi szakértők mellett az Európai Parlament képviselői is helyet foglaltak.

Ebből a reprezentatív nemzetközi mezőnyből lett kategória győztes a XII. kerületi Önkormányzat „Lépjünk, hogy ne lépjünk bele!” lokális kommunikációs aktivizációja, illetve a Bátor Tábor Bátorfa kampánya. Utóbbi különösen erős, még nemzetközi mércével is kiemelkedő kihívók között ért el első helyet – összesen 17 döntős alkotás közül sikerült nyernie, melyek közé bejutott a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szintén az ACG által kivitelezett „Sétálj vízzel!” kampánya is. „Független magyar ügynökségként szerepeltünk kiválóan egy nagy nemzetközi versenyen, európai mércével is különösen erős mezőnyben. Kevés ennél nagyobb elismerés létezik a szakmában.” - nyilatkozta Blaskó Nikolett, az ACG ügyvezető igazgatója.

Dr. Váczi János, a XII. kerületi Önkormányzat alpolgármestere, aki maga is tevékeny részese volt a kampánynak, elmondta: „Ez a díj remek elismerése munkánknak, de számomra még ennél is fontosabb, hogy ezek a társadalmi célú kampányok – ideszámítva az ezen a versenyen 2010-ben szintén díjazott Hegyvidéki ZebraFestet is – valóban éreztetik pozitív hatásukat a 12. kerületben. Az újabb EACA CARE pedig azt bizonyítja, hogy szakmailag is kifogástalanok, amiért köszönet illeti az ACG csapatát. Külön öröm volt látni a díjátadón, hogy a kutyapiszok ellenes aktivitásunk olyan kampányok között szerzett első helyet amelyekben nemzetközi hírességek is szerepeltek, például Angelina Jolie vagy az FC Barcelona.”

Molnár Attila, a Bátor Tábor Alapítvány ügyvezetője szerint az idén immár másodszor megvalósuló Bátorfa kampány számos újabb 1%-os adományhoz segítette hozzá alapítványukat. „2012-ben hoztuk először a Bátorfát Budapest belvárosába, aminek akkora sikere lett, hogy az idén megismételtük akciónkat. Örömmel mondhatom, hogy ebben az évben még többen, sőt a tavalyit meghaladó lelkesedéssel álltak ki a beteg gyerekekért.”

A június 5-i esti brüsszeli ceremónián az alkotók, valamint a XII. kerületi Polgármesteri Hivatal képviseletében Dr. Váczi János alpolgármester és Szabó Krisztina kommunikációs vezető, az ACG részéről pedig Tihanyi Péter kreatívigazgató és Tausz Ádám stratégiai igazgató vették át a díjakat az Európai Parlament épületében.

Címkék: acg