2017. április 26.

Adathalmazból applikáció

Újra Big Data tematikájú, 24 órás fejlesztői versenyt hirdet a Magyar Telekom a Kitchen Budapesttel együttműködésben.

A tavaly év végén rendezett első Hackathon sikerén felbuzdulva a szervezők ismét keresik a kreatív, Big Data alapú projektötleteket hosszútávú együttműködés céljából. A 24 órás versenyre május 12-én 17 órától kerül sor a MOSAIK-ban.

A versenyre várnak minden fiatal kreatív fejlesztőt, művészt, tervezőt és üzleti érdeklődésű embert, aki kész csapatban dolgozni, és mindössze 24 óra alatt képes valami nagyszerűt alkotni a Telekom anonimizált adatbázisából. A pályázók Adatreprezentáció, illetve Adaton alapuló appok kategóriában adhatják be ötleteiket.

A szervező Magyar Telekom célja a versennyel, hogy üzleti potenciállal rendelkező ötleteket találjon, amelyek kidolgozására, megvalósítására további együttműködést tervez a nyertes csapatokkal. Az előző, 2016-os Hackathon nyertes csapatai például a Magyar Telekom felsővezetése előtt is bemutathatták ötleteiket. A Déta és a Dinamikus Duó csapatokkal a vállalat további együttműködést is elindított, amely során lehetőséget kapnak az ötletük éles környezetben való megvalósítására.

„A Telekom Hackathon különlegessége, hogy minden csapat ugyanazt az adathalmazt kapja, és csakis a kreativitásukon múlik, hogy milyen megoldásokat hozunk ki belőle. Ez egy remek kihívás, és lehetőség arra is, hogy hasonló érdeklődésű emberekkel találkozzunk. Sok minden történt velük a Hackathon óta; prezentáltuk a projektet a Telekom top menedzsmentje előtt, majd lehetőséget kaptunk az ötletünk éles környezetben való megvalósítására. A sikeres együttműködés kulcsa az egymástól való tanulás, valamint a másik fél megismerése, és ebben van fontos szerepe a KiBunak. A KiBu tölti be a közvetítő szerepet, szakmai tanácsokkal lát el minket, és eszközökkel segíti a munkánkat. Nagyra értékeljük a Telekom és a KiBu kezdeményezését, hogy innovatív ötleteket gyűjtenek maguk köré, amelyek hozzájárulnak a vállalat fejlődéséhez, és reméljük, hogy az előző Hackathon tanulságaival felvértezve a következő rendezvény egy még jobb élményt fog nyújtani a részvevőknek” – mondta el a Dinamikus Duó, a 2016-os Hackathon Adatokon alapuló appok kategória győztese.

Ma van az autizmus világnapja

3 órája

A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő Programja autizmussal és ADHD-val élő gyermekekkel, illetve azok családjainak igyekszik segítséget nyújtani a mindennapokban.

5+1 tanács a hatékonyabb távtanuláshoz

1 napja

Az Oktondi célja, hogy minél több általános- és középiskolás tanulónak, valamint pedagógusnak segítsenek könnyebben venni a távoktatás akadályait.