2017. február 02.

Adatvédelem a DIMSZ reggeli rendezvényén

A DIMSZ 2017. év első üzleti villásreggelijének témája - a hazai sajtkészítés mellett - az őszi Adat- és Fogyasztóvédelmi Szemle eredményei volt.

Dr. Tarján Zoltán, a DIMSZ jogi partnere, a Knight Bird & Bird Iroda szenior tanácsadója bemutatta az Adat- és Fogyasztóvédelmi Szemle módszertanát és céljait, valamit a legutóbbi, a fitnesz szektorban elvégzett vizsgálat eredményeit és tanulságait.

Az Adat- és Fogyasztóvédelmi Szemle során a partnerek azt vizsgálták, hogy adott cég honlapján található funkciók – mint a regisztráció, a hírlevél-feliratkozás, a cookie-kezelés, az adatvédelmi tájékoztató és szabályzat - mennyire felelnek meg a jogszabályoknak. A szemle célpontjai azok a webes felületek, melyekkel az online környezetben böngészők, vásárlók gyakran találkoznak.

Az előadás külön kitért az új uniós szabályozásra, amely a jelenleginél szigorúbb elvárásokat fogalmaz meg, és nem megfelelés esetén magasabb bírságokat helyez kilátásba. „A GDPR 2018. májusi hatályba lépésig már csak bő egy év áll rendelkezésre, és rengeteg még a teendő, illetve jó néhány tisztázandó kérdés is felmerül” – emlékeztette a jelenlévőket Tarján Zoltán.

A DIMSZ elkötelezett amellett, hogy a hátralévő időben rendszeres tájékoztatással segítse a tagság és az érdeklődők felkészülését. Tagjaik bevonásával tavaly összeállítottak egy kérdezz-felelek típusú kiadványt, amelyet kérésre szívesen megosztanak az érdeklődőkkel.

A rendezvényt a Sajtkészítők Egyesülete részéről érkező előadó, a Bükki Sajt mestere, Sándor Tamás részvétele is gazdagította: ő a kisipari termelés nehézségeiről és szépségeiről beszélt, és természetesen kóstolóval egybekötve bemutatta saját sajtháza termékeit. A résztvevők megtudhatták azt is, hogy az egyesület idei tervei között szerepel az úgynevezett Magyar Sajtút Hálózat projekt kibővítése és kommunikációja.