2017. március 08.

Adomány a családon belüli erőszak visszaszorításáért

Az AVON a Nőkért Alapítvány rekord összegű, 2 millió angol font értékű adományt ajánlott fel a családon belüli erőszak elleni küzdelem támogatására.

Az AVON-nál tudják, hogy bár gyakori kifejezés az egyenjogúság, mégis sok családban nem valósul meg, a nőt bántalmazza és rettegésben tartja a párja. Az ENSZ női jogegyenlőséggel és esélyegyenlőséggel foglalkozó hivatalának (UN Women) adatai szerint az Európai Unióban minden harmadik nőt bántalmaztak fizikailag vagy zaklattak szexuálisan 15 éves kora óta. Magyarországon minden ötödik nőt bántalmaz a férje vagy a partnere.

Az idei évben az AVON nőnap alkalmából a családon belüli erőszak megfékezéséért eddigi legnagyobb adományát, 2 millió angol fontot ajánlott fel, amelyet nemzetközi szinten használnak fel.

„Az AVON a Nők vállalatként teljes mértékben kiáll a nőkért, és büszkék vagyunk arra, hogy ilyen mértékben tudjuk támogatni ezt a fontos és jó ügyet. Akárcsak nemzetközi szinten, úgy Magyarországon is évek óta aktív részesei vagyunk a családon belüli erőszak elleni harcnak. Ennek keretében idén is folytatjuk a stratégiai együttműködést a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel és igyekszünk munkájukat a rendelkezésünkre álló eszközökkel maximálisan segíteni” – nyilatkozta a támogatás kapcsán Végh-Kósa Anita, az AVON Magyarország kommunikációs vezetője.

A világnap kapcsán az AVON egy a családon belüli erőszakról Angliában készült felmérést is nyilvánosságra hozott, amelyből kiderült, hogy a 16-21 év közötti fiatalok 39%-a teljesen normálisnak tartja az agresszív viselkedést. A megkérdezetteknek több mint fele átélt már valamilyen mértékű erőszakos viselkedést a kapcsolatában, és a fiatalok közel 40%-a gondolja úgy, hogy kevés szó esik a kapcsolatokon belüli erőszakról.

„A felmérés eredménye is jól mutatja, hogy ez a társadalmi probléma egyre inkább érinti a fiatalabb generációkat. Éppen ezért kiemelten fontos beszélni a témáról és a lehetséges kiutakról, ezzel is megkönnyítve a veszélyben lévő nők életét” – tette hozzá Végh-Kósa Anita.

Az Egyszülős Központ meghívást kapott az ENSZ-be

7 órája

A világszervezet Nők Helyzetével Foglalkozó Bizottságának kéthetes ülésszakán tartott előadást Nagy Anna, a budapesti központot működtető Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány vezetője.