2017. február 21.

Aggódnak a márkák a reklámkörnyezet miatt

Több globális márka, köztük a Jaguar Land Rover átgondolja digitális költési stratégiáját, miután hirdetéseik szélsőséges tartalmak környezetében jelentek meg.

Roppant kellemetlen tud lenni, amikor egy márka hirdetése nem a megfelelő környezetben jelenik meg; ilyen képernyőfotók a szakmai közösség köreiben is terjednek. Azonban még kínosabb a helyzet, ha szélsőséges tartalmak mellett látható a reklám, különösen, ha az még pénzt is termel ezen tartalmak alkotóinak.

A The Times beszámolója szerint így járt többek között a Jaguar Land Rover, a Mercedes-Benz, a Sandals Resorts és a Marie Curie alapítvány: esetükben az automatizált hirdetéskiszolgálók az Iszlám Államot népszerűsítő YouTube-videók elé vágták be százezernyi alkalommal a reklámjukat, ezzel becslések szerint font-tízezreket termelve a szélsőségeseknek és rombolva a márkák hírnevét.

A hirdetők közül sokan a programmatic megoldásokat okolják. „Ez a videómegosztó oldalakon alkalmazott algoritmus-alapú technológiák egyik nem szándékolt következménye” – mondta a Jaguar Land Rover szóvivője, aki aggodalmának adott hangot annak kapcsán, hogy a márkáik nem megfelelő online közegben jelennek meg.

Iparági szakértők szerint megoldást jelenthetne, ha a hirdetők nem költségcsökkentési lehetőségként tekintenének a programmaticra, hanem tanúsított ügynökségekkel és technológiai szolgáltatókkal dolgoznának együtt. A kockázatok csökkentése a szakma közös érdeke, ebben az iparági szövetségek, mint az IAB és a JICWEBS is részt vesznek.

(Forrás: Warc)

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.