2013. november 18.

Akár 500 millió eurós többletbevételhez juthat az ARD és a ZDF

A vártnál magasabb többletbevételre tehet szert az ARD és a ZDF az év elején Németországban bevezetett közszolgálati hozzájárulásnak köszönhetően.

A vártnál magasabb többletbevételre tehet szert az ARD és a ZDF az év elején Németországban bevezetett közszolgálati hozzájárulásnak köszönhetően.

A Spiegel friss kalkulációi szerint ez az összeg akár 500 millió euró is lehet, azonban az ARD felhívta a figyelmet arra, hogy csak év végén lehet majd pontos adatokról nyilatkozni. Ha a becsült érték igaznak bizonyul, akkor a befolyt összeg nagy részét a hozzájárulás csökkentésére lehet majd fordítani, ugyanis a német közmédiával kapcsolatban álló Pénzügyi Szükségleteket Megállapító Bizottság (KEF) könyvvizsgálói az ARD csatornánál 300 millió euró értékben találtak saját bevételi forrásokat, amelyek fedezhetik a csatorna közel 200 millió eurónyi hiányát.

A hírt a közszolgálati adókat erősen kritizáló VPRT kereskedelmi csatorna elnöke, Tobias Schmid is kommentálta. Schmid szerint, ha a számadatok valósak, akkor az lesz a kérdés, hogy ami történt, azt előre eldöntötték-e. A hozzájárulás csökkentése ugyanis használhat az ARD/ZDF megítélésének - írja a Wuv.de.

 

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

23 órája

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.