2010. augusztus 08.

Akció 360: csokorba kötött szolgáltatások

Augusztus 2-án szerződtek, most gőzerővel dolgoznak. Geszti úgy megy, hogy marad.

″Úgy gondoljuk, az összes hasonló szolgáltatás egy csokorba kötésével nagyon jó megoldásokat tudunk kínálni az ügyfeleknek - mondja az Akció 360 születéséről Ménesi Zsolt. - Így jött létre az Akció 360, amelyben kicsit modernizáljuk az összes tevékenységet. Augusztus 2-án, hétfőn írtuk alá az összes szerződést, mostantól keményen dolgozunk. Célunk hogy ismét a régi fényében tündököljön az Akció. ″ A reklámügynökség kiegészül az új tulajdonos régebbi cégeinek tevékenységeivel is.

Ménesi Zsolt, a hétfő óta Akció 360 néven szereplő reklámügynökség frissen kinevezett ügyvezetője meghatározónak nevezi életében az angyalföldi Kilián György (ma Németh László) gimnáziumot, mint mondja, máig meghatározó kapcsolatainak nagy része ott köttetett. Később a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen állattartás-technológiát tanult, ott jött rá, hogy soha nem lesz mérnök. De már az egyetem alatt kiállításokat, rendezvényeket szervezett nagyvállalatoknak, később pedig egy amerikai tulajdonú BTL-ügynökség kötelékében évekig ezt a munkát folytatta. Az ügynökségtől a megbízói oldalra ment át, az akkor még Gold Star névre hallgató LG Electronics sales managere lett, onnan vadászta le a Nokia 1997-ben. Hat évig itthon, majd Dubajban szolgálta a finn multit.

 

Nemzetközi szinten is sikeres menedzser voltál, miért jöttél haza Dubajból?

Nagyon szerettem a Nokiánál dolgozni. A hat itthoni év minden egyes napja élmény volt, óriásit nőtt a cég abban az időszakban. Az Akcióval is akkor kerültem először kapcsolatba, amikor a Westel és a Nokia együtt indította a Kapcsolat koncerteket. Aztán 2003-ban a Nokia közel-keleti igazgatója felajánlotta, csináljam meg az itthon sikeres fejlesztéseket abban a régióban is.

Dubajból irányítottuk a régió terjeszkedését. A család is jött utánam, a kisebbik lányom már kint született. Építettük a brandet, az eredeti régióhoz hamarosan megkaptuk egész Afrikát, pár ázsiai országot. Tizenöt munkatárssal kezdtünk dolgozni Dubaj szélén, most a Media City.ben közel300 fő, a teljes régióban 1500 Nokia-alkalmazott tevékenykedik.

Dubajban remek dolog két hétig turistának lenni… De hat év után már nagyon vágyott haza a család, 2009 tavaszára világos lett, hogy ezt kell tennünk. A feleségem visszatért a Shellhez, én meg egy kis kitérőt csináltam az MKB banknál. Még a próbaidő alatt egyértelművé vált, hogy nem egymásra vágytunk.

Rögtön az Akció következett?

Előbb elkezdtem saját üzletekkel foglalkozni. Régi barátommal, Baldaszti Péterrel egy másik cég alapjaira felépítettük a Raspberry-t, amely social mediával, telefonos megoldásokkal, szoftverekkel, alkalmazásokkal és fejlesztésekkel, facebook-applikációkkal foglalkozik. Más társakkal indítottam el az Andrássy úton a Frank Muller óraszalont.

Ebben a szakmában és korosztályban nagyjából mindenki mindenkit ismer, így kerültünk össze ismét az Akció tulajdonosi körével. Felmerült, hogy fuzionáljon az Akció és a Raspberry, és hogy behozzuk ide az online üzletágat, a sales tevékenységet, meg a Büro1012 art buy ügynökséget is.

Mit reméltek a fúziótól?

Az Akció húsz éves, prosperáló ügynökség, jó a goodwillje. De jót tesz néha visszakapcsolni kettesbe és padlógázt adni. Nyáron sokat beszélgettünk a régi és az új tulajdonosokkal, átvilágítottuk a céget, ügyvédek bevonásával is áttekintettünk minden fontos kérdést. Százszor végigrágtuk a dolgot.

Úgy gondoljuk, az összes hasonló szolgáltatás egy csokorba kötésével nagyon jó megoldásokat tudunk kínálni az ügyfeleknek. Így jött létre az Akció 360, amelyben kicsit modernizáljuk az összes tevékenységet. Augusztus 2-án, hétfőn írtuk alá az összes szerződést, mostantól keményen dolgozunk. Célunk hogy ismét a régi fényében tündököljön az Akció.

Milyen szerepet játszanak a jövőben az ügynökség korábbi meghatározó személyiségei?

A régi tulajdonosok is érdekelve vannak abban, hogy a cég jól menjen. Geszti Péter stratégiai tanácsadóként velünk marad, és a régi kapcsolatrendszer sem vész el. Az utóbbi időben ő már nem fókuszált az ügynökségi munkára, de a neve összeforrt a céggel, alapítóként és kreatívigazgatóként egyaránt. Új ügyfeleket akarunk szerezni, miközben a különböző Geszti-projektek megvalósítása is bekerül a cégbe.

Amikor az előző ügyvezető, Sefcsik Yvette elment szülni, az alapító Angyalosi László átmenetileg átvette az ügyvezető igazgatói pozíciót. A mostani váltás talán sokakat meglepett, hogy nem csak új ügyvezetője lett a cégnek, hanem mélyebb átalakulás vette kezdetét, de a csapat kezdi megérteni, hogy az ő érdekeiket is szolgálja a fúzió.

A többi tevékenység is ideköltözik?

Az eredeti Akciónál most húsz fölötti a létszám, és hamarosan költözik a Raspberry meg a Büro1012 is. Korai még a csapattal kapcsolatban bármit mondani, de reméljük, hogy mindenki velünk tart. Teljesen normális üzletemberek vagyunk. Felrázzuk a kollégákat. Nem azt mondom, hogy minden marad, ahogy volt, hanem azt: minden jobb lesz.

 

 

Mentes gasztrofesztivált rendeznek Budapesten

1 napja

Minden ételallergiás szabadon és bátran kóstolhatja meg a számára legizgalmasabb gasztronómiai újításokat és kedvenc ételeit egy különleges kétnapos fesztiválon 2019. február 23-án és 24-én Budapesten.