2020. február 06.

Akvizícióval terjeszkedik az AutoWallis

Taródy Zsolttal kötött szakmai együttműködés első lépéseként az AutoWallis nyugat-magyarországi terjeszkedése céljából megvásárolta az ICL Autó 60 százalékát.

A megállapodás alapján az ICL Autó szakmai vezetője Taródy Zsolt. A vállalat Szombathelyen elsőként KIA gépjárművek értékesítését és szervizelését kezdi meg, mely a későbbiekben kiegészülhet más márkákkal is. Az ICL Autó tevékenysége Nyugat-Magyarországra fókuszál, és a tervek szerint lefedheti a teljes autókereskedelemhez kapcsolódó szolgáltatási portfoliót, közöttük a szerviz, és flottaparkkezelési szolgáltatásokat is.

Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója az akvizíció kapcsán elmondta, hogy az jól illeszkedik a vállalat tavaly tavasszal meghirdetett stratégiájába, melynek keretében akvizíciós és organikus úton az árbevétel duplázását tervezik 2024-ig. A mostani tranzakció a nyugat-magyarországi növekedést támogatja, hiszen Taródy Zsolttal, mint a régió legnagyobb autókereskedő cégét felépítő szakemberrel kezdi meg közös tevékenységét az AutoWallis. A vezérigazgató hozzátette, hogy az AutoWallis fontos stratégiai célja, hogy a magyar piacon is növelje szolgáltatásainak volumenét, amelyhez fontos alapot képeznek az értékesítési és szerviz pontok is. Az AutoWallis a stratégia megvalósításában tapasztalt és elkötelezett partnerre talált a Taródy családban, akikkel hosszútávú, stabil együttműködés alapjait fektette le.

Címkék: gazdaság autowallis

Megvan az Év Étterme!

4 órája

Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2020-as Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán. Újra a Stand az év legjobbja.