2016. július 29.

Ale sörrel jön a Soproni

A márka a magyar sörgyártók közül elsőként jelent meg Ale sörrel, amely a nyári szezonban csapolt formában a vendéglátó egységekben és a fesztiválokon érhető el.

A fűszeres, mégis könnyed American Pale Ale elnevezés rövidítéséből született A.P.A., különleges élményt nyújt azoknak a sörfogyasztóknak, akik úgy döntenek, hogy ezen a nyáron kipróbálnak valami újat.

A felsőerjesztésű sörök nagy népszerűségnek örvendenek a piacon, hiszen ez a gyártási technológia teret ad az igazán változatos kísérletezésnek. Ehhez az eljáráshoz a Soproni sörmesterei válogatott élesztőtörzset használnak és speciális erjesztési körülményeket is biztosítanak. A sört az eredeti Soproni Klasszikus receptje alapján főzik, kizárólag magyar árpamaláta felhasználásával, amit az ALE élesztő és a különleges komlózás tesznek igazán egyedivé.

„Örömmel tapasztaljuk, hogy a sörfogyasztók egyre nyitottabbá válnak a kategória felfedezésére, kíváncsiak a különlegességekre, újdonságokra. Ez a nagy sörgyártók számára egyszerre jelent kihívást, valamint nagyszerű lehetőséget arra, hogy minél szélesebb körben népszerűsítsük a sörözést. A Soproni A.P.A. sörrel egyedülálló módon biztosítjuk a nagy sörgyárak állandó, megszokott minőségét és az Ale sörök izgalmas ízvilágát a sörkedvelők számára. Bízunk benne, hogy a fogyasztóink legalább olyan örömmel fogadják ezt a terméket, ahogyan mi kiengedtük azt a piacra” mondta Zab Gábor, a HEINEKEN Hungária Zrt. marketing igazgatója.