2013. február 27.

Amerika: tele az okospiac

Új kihívást jelent a mobiltelefonok gyártóinak és értékesítőinek, hogy megtelőben az Egyesült Államok okostelefon-piaca.

Új kihívást jelent a mobiltelefonok gyártóinak és értékesítőinek, hogy megtelőben az Egyesült Államok okostelefon-piaca.

A JP Morgan elemzése szerint - amelyet a Wall Street Journal német kiadása idéz - sok piacon jelenleg csak az ár visszanyesésével lehet pozíciót javítani – ez pedig értelemszerűen a profit (legalább átmeneti) csökkenését vonja maga után. Az USA lakóinak 72 százaléka ugyanis már rendelkezik okostelefonnal, így az új ügyfelek behálózása helyett a közönséget már arra kell rávenni, hogy készüléket cseréljen.

Csakhogy a képernyők és a beépített kamerák már most is olyan nagy felbontásúak, hogy az igényes felhasználót is kielégítik, így nem kényszerül cserére. Ahogy az LTE-hálózatokon szörfölve ma már minden letöltési- és adatigényét is ki tudja elégíteni – azaz egy újabb technológiaváltásban sem igen érdekelt.

A láthatatlan árucikk, amit mindennap használunk

21 órája

Vannak piacok, ahol többek között áram is kapható. Persze nem a zöldségpiacokhoz hasonló helyek ezek, hanem tőzsdei felületek. De vajon hogyan alakult ki a villamos energia kereskedelme? (x)