2010. szeptember 17.

Amerikai túl a gödrön

Jelentősen növekedett az Egyesült Államok reklámpiaca 2010 első félévében a Kantar Media jelentése szerint.

Jelentősen növekedett az Egyesült Államok reklámpiaca 2010 első félévében a Kantar Media jelentése szerint.

Az első hat hónapban 5,7 százalékkal növekedett az amerikai reklámpiac, így a 2010 első félévére eső forgalom 63,57 milliárd dollárt tett ki – áll a Kantar Media féléves jelentésében. Jon Swallen, a Kantar elemzője szerint ráadásul a harmadik negyedév eddigi adatai is jónak tűnnek, ami legalábbis bizakodással töltheti el a reklámpiacot.

A Kreatív Online összefoglalója szerint a fellendülést a televízió vezette a tengerentúlon. Az itt elköltött hirdetői pénzek 10 százalékkal növekedtek, amit elsősorban a kiskereskedelmi és az autós szektor, illetve a politikai kampányok mozgattak. Érdekesség, hogy a vébének köszönhetően a spanyol nyelvű tévékben elköltött összegek is jelentősen, 14,6 százalékkal növekedtek.

A rádió esetében a pénzek leginkább az országos csatornákhoz áramlottak, a növekedés itt megközelítette a 17 százalékot, míg a helyi adók esetében csak 4 százalékos volt, a teljes szegmens így 6,3 százalékkal növekedett. Az internetes bannerhirdetésekre szánt költés is növekedett, itt 5,3 százalék volt az előremozdulás.

A közterület bevétele 2,8 százalékkal nőtt, míg a magazinoké 1,6 százalékkal. Csökkenést az első félévben csak a napilapok szegmense produkált a legfontosabb médiatípusok közül, itt 3 százalékos volt a visszaesés.

Magyarországon startol az UNICEF új programja

20 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.